"PINK ALIVE" - ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ

Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 στις 20:00, στο Βασιλικό Θέατρο και λίγο πριν την αλλαγή του έτους, ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν.Θεσσαλονίκης, διοργανώνει το “𝐏𝐢𝐧𝐤 𝐀𝐋𝐢𝐯𝐞”, μία ξεχωριστή μουσική βραδιά, αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες που βίωσαν ή βιώνουν την εμπειρία του Καρκίνου του Μαστού.

𝐏𝐢𝐧𝐤 𝐀𝐋𝐢𝐯𝐞” | Μία βραδιά Μουσικής για την Ψυχή

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν τη ζωντανή ερμηνεία Ελεύθερης Αυτοσχεδιαζόμενης Μουσικής από τη Μαρία Δηματάτη στο Πιάνο, εμπνευσμένης από τις αρχές της Ζωντανής Θεραπευτικής Μουσικής, καθώς επίσης και γαλλικού ρεπερτορίου από την αρπίστα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Γίμα, ενώ στο Τσέλο θα απολαύσουν την Τσελίστα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, Λίλα Μανώλα.

Μία ξεχωριστή συναυλία «Μουσικής για την Ψυχή», ένα κάλεσμα συναισθηματικής αφύπνισης με επίκεντρο την ενέργεια του «εδώ και τώρα», όπου ο ελεύθερος μουσικός αυτοσχεδιασμός στηρίζεται στην αυθόρμητη και ενστικτώδη έκφραση και εκτυλίσσεται στην παράλληλη διαδρομή της ερμηνείας και της θεραπείας.

Η μουσική μιλάει στην καρδιά

«Η μουσική μιλάει στην καρδιά με όσα η καρδιά έχει μέσα της κρυμμένα, είναι συνομιλία ανάμεσα στις καρδιές. Είναι όμοια με την αγάπη, η δύναμή της αγγίζει όλους τους ανθρώπους.», Kahlil Gibran – Η Μουσική

Kahlil Gibran – Η Μουσική

Ελάτε να απολαύσουμε παρέα μία μουσική βραδιά, διαφορετική, συγκινητική και βαθιά μελωδική, στηρίζοντας το πολύτιμο Έργο του Συλλόγου μας.

Με τα καθαρά έσοδα του “Pink ALive” (Κόστος Πρόσκλησης: 10€), θα πραγματοποιηθούν το 2024, τα παρακάτω προγράμματα και δράσεις του Συλλόγου μας:

  • Προγράμματα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης γυναικών που νοσούν από Καρκίνο του Μαστού
  • Ενημερωτικές Δράσεις Πρόληψης κι Έγκαιρης Διάγνωσης του Καρκίνου του Μαστού

Μία ευκαιρία να εκφράσουμε συναισθήματα στήριξης σε όλες αυτές τις μοναδικές γυναίκες που σήμερα δίνουν έναν σημαντικό αγώνα, τον αγώνα τους για ΖΩΗ! Μία βραδιά που θα μας δώσει την ευκαιρία μέσα από τη στήριξή σας, να ενισχύσουμε ΜΑΖΙ το σπουδαίο μήνυμα της Πρόληψης κι Έγκαιρης Διάγνωσης του Καρκίνου του Μαστού.

Σε αυτό το μουσικό ταξίδι είναι μεγάλη μας τιμή να έχουμε δίπλα μας εταιρείες που στηρίζουν την προσπάθειά μας. Το “Pink ALive” πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας “Access Fashion”.

“Pink ALive” – Μία βραδιά Μουσικής για την Ψυχή. Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023, στις 20:00 (Ώρα προσέλευσης 19:30) στο Βασιλικό Θέατρο (30ής Οκτωβρίου 2, Θεσσαλονίκη), για ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι. Θα χαρούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας!

Κόστος Πρόσκλησης: 10€

Προμηθευτείτε τις προσκλήσεις σας:

  • Τηλεφωνικά στο 2310 – 285181
  • Στα γραφεία του Συλλόγου: Παύλου Μελά 38, 3ος όροφος, Κέντρο, Θεσσαλονίκη

Δείτε την εκδήλωση του “Pink ALive” στο Facebook: https://www.facebook.com/events/371212655243522/

Γνωρίστε τις Μουσικούς

Μαρία Δηματάτη – Πιάνο

Η Μαρία Δηματάτη ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματά της στο κλασικό πιάνο σε πρώιμη ηλικία με δασκάλες την Κ. Αστεριάδου και τη Γ. Παπάζογλου ενώ ολοκλήρωσε τις σπουδές της με τη Δόμνα Ευνουχίδου.

Στη συνέχεια αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ ενώ το ενδιαφέρον της να διερευνήσει την επίδραση της μουσικής στον ανθρώπινο νου και εγκέφαλο την ώθησε να εξειδικευτεί στη Μουσική Ψυχολογία (MSc Music, Mind & Brain, UOL) και να ασχοληθεί με την έρευνα. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα και έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε παγκόσμια συνέδρια ενώ παραδίδει μαθήματα και διαλέξεις σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ως προσκεκλημένη ομιλήτρια στο αντικείμενο της Μουσικής Ψυχολογίας.

Επιπλέον, έχει εργαστεί στην Α/θμια και Β/θμια δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση ως διδάσκουσα του μαθήματος Μουσικής ενώ είναι ιδρύτρια του MySPoT (Music°Stimulation°Play°Therapy), κέντρου μουσικής εκπαίδευσης και θεραπείας. Έχει εργαστεί στο παρελθόν στην ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης με παιδιά με αναπτυξιακές ιδιαιτερότητες καθώς επίσης και σε ψυχιατρικές κλινικές και δομές φροντίδας ατόμων τρίτης ηλικίας προσφέροντας συνεδρίες θεραπευτικής μουσικής, ενώ την τρέχουσα περίοδο σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Νόσου Alzheimer αναπτύσσει και υλοποιεί ερευνητικά προγράμματα μουσικής παρέμβασης σε άτομα με άνοια και νοητική έκπτωση.

Παράλληλα, συνεργάζεται με ιδιωτικά κέντρα ψυχικής υγείας σχεδιάζοντας και συντονίζοντας ατομικά και ομαδικά προγράμματα νοητικής και ψυχικής ενδυνάμωσης στην πρώιμη ηλικία και σε ομάδες ευπαθούς πληθυσμού. Επίσης, έχει την επιμέλεια μαθητών της τάξης πιάνου και είναι υπεύθυνη των μουσικοπαιδαγωγικών τμημάτων βρεφών και νηπίων σε Ωδεία της Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία χρόνια και στo πλαίσιo της προώθησης της Μουσικής ως μέσο Ψυχικής Υγείας συμμετέχει ως συντονίστρια εκδηλώσεων και ερμηνεύτρια Αυτοσχεδιαζόμενης Μουσικής.

Κατερίνα Γίμα – Άρπα

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1979. Ξεκίνησε άρπα στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης σε ηλικία 11 χρονών και πήρε το δίπλωμα της το 1998 στην Αθήνα από το Ωδείο Athenaeum και την καθηγήτρια Maria Bildea. Συνέχισε τις σπουδές της σε Αμερική και Αυστρία με υποτροφίες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Αλεξάνδρα Τριάντη), του Peabody Institute (Merit Scholarship) και του Ιδρύματος Λεβέντη, αποσπώντας τους τίτλους Bachelor και Master of Music (Prof. Dr. Ruth K. Inglefield, 2001 & 2003, Peabody Conservatory of the Johns Hopkins University, Baltimore, MD) και Postgradual Diplom (Prof. Adelheid Blovsky-Miller, 2005, Universtität für Musik, Βιέννη).

Έχει συμπράξει ως σολίστ με τις St.Petersburg Chamber Orchestra, Κ.Ο.Θ. και Κρατική Ορχήστρα Κύπρου και έχει συνεργαστεί με τις Κ.Ο.Α., Καμεράτα και με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Έχει δώσει σόλο ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε Ευρώπη, Η.Π.Α, Ιαπωνία, Βραζιλία και Καναδά. Έχει παρουσιάσει έργα νέων συνθετών σε πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις και έχει υπάρξει μέλος της επιτροπής για τον 4o διαγωνισμό σύνθεσης για άρπα του USA International Harp Competition.

Από το 2004 κατέχει την μόνιμη θέση της Κορυφαίας Α΄ αρπίστριας της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

Λίλα Μανώλα – Βιολοντσέλλο

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1981. Τελείωσε τις σπουδές της στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης με τον Roussi Dragnev και ολοκλήρωσε τον τρίτο κύκλο σπουδών στο Κρατικό Ωδείο της Boulogne-Billancourt, στο Παρίσι με τον Xavier Gagnepain.

Έχει βραβευθεί με δύο πρώτα κι ένα δεύτερο Πανελλήνιο βραβείο κι έχει εμφανιστεί ως σολίστ στο Βελιγράδι και στη Θεσσαλονίκη με την ορχήστρα του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στα παλίσια διαγωνισμού. Το 2014 συνέπραξε με την ΚΟΘ ερμηνεύοντας μαζί με το Θεόδωρο Κερκέζο το διπλό κοντσέρτο για  βιολοντσέλλο και σαξόφωνο του Michael Nyman, υπό τη διεύθυνσή του.Έχει λάβει μέρος σε master-classes των R.Dragnev, Ν.Shahovskaya, A.Toth, A.Moruseanu,A.Rudin, R.Wallfish, A.Meunier, V.Courtois και για ένα χρόνο μελέτησε κοντά στον P.Müller.

Από το Σεπτέμβριο του 2007 είναι μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης σε θέση Β΄κορυφαίου και του κουαρτέτου εγχόρδων «Αιμίλιος Ριάδης».

ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ

>