ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΑΛΛΑΖΩ... ΑΛΛΑ ΖΩ!» | «Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΓΟΝΙΔΙΑΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΙΟΔΕΙΚΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ»

Ο κληρονομικός Καρκίνος του Μαστού, όπως όλοι οι κληρονομικοί καρκίνοι, παρουσιάζει κάποιες διαφορές από τον Καρκίνο του Μαστού που δεν έχει κληρονομική αιτιολογία. Ο γονιδιακός έλεγχος αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά όπλα για την πρόληψή του και έχει ως στόχο την εύρεση και ανάλυση σημαντικών γενετικών μεταλλάξεων σε γονίδια με καρκινική προδιάθεση. Σκοπός του είναι η σωστή πρόληψη που θα αποτελέσει τον θεμέλιο λίθο για την καλύτερη αντιμετώπιση και διαχείριση της νόσου, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ασθενών μετέπειτα.

Στο επόμενο Εκπαιδευτικό Διαδικτυακό Σεμινάριο της σειράς «Αλλάζω… Αλλά ΖΩ!», έχουμε τη μεγάλη χαρά και τιμή να φιλοξενούμε εξαίρετους επιστήμονες οι οποίοι θα μας αναλύσουν, με βάση και τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα, τη σημασία του γονιδιακού ελέγχου και των βιοδεικτών στην πρόληψη και τη θεραπεία του Καρκίνου του Μαστού, λύνοντας ζωντανά κάθε δική σας απορία.

  • Ποιο ρόλο παίζει η κληρονομικότητα στον Καρκίνο του Μαστού;
  • Σε ποιες περιπτώσεις προτείνεται ο γονιδιακός έλεγχος;
  • Ποια η σημασία της γνώσης εάν μία γυναίκα είναι υψηλού κινδύνου για ανάπτυξη καρκίνου μαστού;
  • Πώς η γνώση αυτή συνδέεται τόσο με τη χειρουργική όσο και με τη φαρμακευτική αντιμετώπισή του;

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους Ιατρούς για τη γνώση και την εμπειρία που θα μοιραστούν μαζί μας.

SAVE THE DATE

Την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 στις 18:00, συντονιζόμαστε ζωντανά εδώ, στη #Facebook σελίδα του Συλλόγου μας Άλμα Ζωής Ν.Θεσσαλονίκης, για το τρίτο Εκπαιδευτικό Διαδικτυακό Σεμινάριο της σειράς «Αλλάζω… Αλλά ΖΩ!» για το 2023, με τίτλο «Η σημασία του γονιδιακού ελέγχου και των βιοδεικτών στην πρόληψη και τη θεραπεία του Καρκίνου του Μαστού».

Σας περιμένουμε για να ενημερωθούμε ΜΑΖΙ για ένα θέμα που μας αφορά ΟΛΕΣ μέσα σε κλίμα κατανόησης και σεβασμού, προκειμένου να βοηθήσουμε με πολλή αγάπη να πετύχουμε μια έγκυρη ενημέρωση, λύνοντας ζωντανά κάθε απορία μας.

ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ

>