ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΝΕΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΩΝ

Στο «Άλμα Ζωής» γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι για μια γυναίκα με διάγνωση καρκίνου του μαστού να έρθει σε επαφή με μια άλλη γυναίκα που πέρασε την ίδια εμπειρία πριν από χρόνια.

Για το λόγο αυτό, οι ειδικοί επαγγελματίες ψυχικής υγείας του Συλλόγου ακολουθώντας τα πρότυπα του Διεθνούς Προγράμματος για τη Στήριξη Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Reach to Recovery”, εκπαιδεύουν κατάλληλα γυναίκες με εμπειρία Καρκίνου του Μαστού, που θέλουν να προσφέρουν από το χρόνο τους και την εμπειρία τους για να στηρίξουν πρακτικά και συναισθηματικά άλλες γυναίκες με την ίδια διάγνωση.

ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ

Με την εθελοντική σου δράση έχεις τη δυνατότητα να συνεισφέρεις πολύτιμα και ουσιαστικά στη συναισθηματική στήριξη και τη ψυχολογική ενδυνάμωση της γυναίκας που σήμερα βιώνει την εμπειρία του Καρκίνου του Μαστού, δίνοντάς της ΔΥΝΑΜΗ κι ΕΛΠΙΔΑ μοιραζόμενη τη δική σου εμπειρία.

Σε χρειαζόμαστε

Με βάση το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Reach to Recovery” -το οποίο εφαρμόζουμε κατά την εκπαίδευση νέων εθελοντριών- στο πρώτο στάδιο εισαγωγής στην ομάδα ακολουθούμε τις παρακάτω βασικές κατευθυντήριες οδηγίες του:

  • Πρώτη και σημαντική προϋπόθεση για τη συμμετοχή σου είναι να έχεις συμπληρώσει δύο χρόνια από την τελευταία θεραπεία σου για τον Καρκίνο του Μαστού.
  • Με την εκδήλωση ενδιαφέροντός σου για συμμετοχή θα ακολουθήσει μία σύντομη συζήτηση με την Υπεύθυνη της ομάδας κ. Δέσποινα Πάρτσια, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Κοινωνική Λειτουργός ΔΠΘ, Υπεύθυνη Επιστημονικών Προγραμμάτων του Συλλόγου μας.
  • Σκοπός της συζήτησης αυτής είναι να ενημερωθείς για τους στόχους του Προγράμματος Οργανωμένης Αλληλοβοήθειας, τη σπουδαιότητά του σε ο,τι αφορά στη συναισθηματική ανακούφιση της γυναίκας που νοσηλεύεται και να αποφασίσετε από κοινού για τη συμμετοχή σου στο πρόγραμμα.

Με βάση και τη δική σου εμπειρία σίγουρα θυμάσαι πόσο σημαντικό είναι να έχεις δίπλα σου κάποιον που κατανοεί βαθιά πόσο δύσκολο είναι αυτό που βιώνεις. Γι’αυτό θέλουμε κι εσύ από την πλευρά σου να είσαι σίγουρη για τη συμμετοχή σου στο πρόγραμμα.

Ως επιζώσες του Καρκίνου του Μαστού, οι εθελόντριες μας δίνουν στις ασθενείς την ευκαιρία να εκφράσουν συναισθήματα, να μιλήσουν για ανησυχίες και να κάνουν ερωτήσεις σε κάποιον που έχει ζήσει τη νόσο.

Το πιο σημαντικό, οι εθελόντριες που έχουν εκπαιδευτεί με βάση το διεθνές πρόγραμμα “Reach To Recovery” προσφέρουν κατανόηση, υποστήριξη και ελπίδα επειδή οι ίδιες έχουν επιβιώσει από τον Καρκίνο του Μαστού κι αποτελούν θετικό πρότυπο και κίνητρο για τη γυναίκα που σήμερα δίνει το δικό της αγώνα!

Αν ενδιαφέρεσαι πραγματικά να είσαι μία από τις νέες εθελόντριες μας, τότε θα χαρούμε να δηλώσεις συμμετοχή, καλώντας μας στο 2310-285181.

  • Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής έως και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.
  • Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ

>