ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΣ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ: TIPS & TRICKS»

Είναι πάντοτε μεγάλη μας χαρά να στηρίζουμε πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στη στήριξη και στη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινότητας και της ζωής, όλων όσων έχουν βιώσει την εμπειρία του Καρκίνου του Μαστού, αλλά και στην ενίσχυση της σπουδαιότητας της πρόληψης και την προαγωγή της καλής υγείας

Για τον λόγο αυτό, με μεγάλη μας τιμή αποδεχτήκαμε την πρόσκληση της Ελίνας, μιας γυναίκας που έχει βιώσει την εμπειρία του Καρκίνου του Μαστού και της Ιατρού της Μαρουλιώς, συγγραφεών του νέου βιβλίου «Καρκίνος του Μαστού – Διαχείριση του φόβου και της καθημερινότητας tips & tricks», για να παρευρεθούμε στην παρουσίασή του.

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023, η Πρόεδρος του Συλλόγου μας, κ. Κούλα Δερεκενάρη/Derekenari Koula, είχε τη χαρά να προλογίσει το νέο αυτό βιβλίο, στην αίθουσα τελετών παλαιού κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ «Αλέξανδρος Παπαναστασίου».

Δείτε παρακάτω τη συνέντευξή της, στο πλαίσιο της παρουσίασης:

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το 2019 η Ελίνα διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και υποβλήθηκε σε χειρουργείο, χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες, ορμονοθεραπεία. Η γιατρός της Μαρουλιώ, της ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της βιοψίας και στάθηκε κοντά της σε όλο αυτό το ταξίδι.

Η Ελίνα έθεσε στόχο να ολοκληρώσει τις θεραπείες στον ενδεδειγμένο χρόνο χωρίς παρενέργειες. Με συνεχή αναζήτηση στην βιβλιογραφία και με την υποστήριξη των θεραπευτών της, το κατάφερε.

Στην Ελλάδα 20 γυναίκες την ημέρα διαγιγνώσκονται με Καρκίνο του Μαστού. Παγκόσμια επιβιώνει το 70%. Με συστηματικές εξετάσεις όπου του πληθυσμού, η επιβίωση μπορεί να φτάσει το 97%.

Παρατηρώντας ότι δεν υπάρχει ένας πρακτικός οδηγός, πρότεινε στην Μαρουλιώ, την συγγραφή ενός απλού και ευανάγνωστου βιβλίου. Εκδόθηκε με την συνεργασία του διευθυντής του κέντρου μαστού Βασίλη Βενιζέλου και 10 διακεκριμένων επιστημόνων.

Εξηγούν απλά, τις προληπτικές εξετάσεις, γιατί πρέπει να γίνονται συστηματικά και χωρίς φόβο, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης σε περίπτωση νόσησης.

Προσφέρει γνώση, προαγωγή της Υγείας και σπάζει τις προκαταλήψεις. Έχει ήδη βοηθήσει πολλές γυναίκες που νόησαν και εκατοντάδες έγιναν πλέον συστηματικές στις εξετάσεις τους.

ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ

>