ΔΙΑΓΝΩΣΤΗΚΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ; ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ! ΤΟ «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ!

Το Άλμα Ζωής Ν.Θεσσαλονίκης συμβάλει ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ στη συναισθηματική στήριξη της γυναίκας με Καρκίνο Μαστού μέσω του Προγράμματος Οργανωμένης Αλληλοβοήθειας του Συλλόγου.

Μέσα από το Πρόγραμμα Οργανωμένης Αλληλοβοήθειας (https://almazoisthes.gr/προγραμματα-υπηρεσιες/πρόγραμμα-οργανωμένης-αλληλοβοήθεια/), οι Εκπαιδευμένες Εθελόντριες του Συλλόγου μας -γυναίκες που έχουν βιώσει την εμπειρία του Καρκίνου του Μαστού προσφέρουν το χρόνο και την εμπειρία τους για να βοηθήσουν και να υποστηρίξουν μια άλλη γυναίκα που αντιμετωπίζει σήμερα την ίδια πρόκληση.

Οι γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο μαστό βρίσκουν μεγάλη βοήθεια και ανακούφιση τις πρώτες δύσκολες μέρες μετά την επέμβαση, συζητώντας με άλλες γυναίκες που είχαν την ίδια εμπειρία πριν από χρονιά και τώρα απολαμβάνουν μια φυσιολογική ζωή.

Η συνάντηση στηρίζεται στην κοινή τους εμπειρία, η οποία εξασφαλίζει την πραγματική κατανόηση και η εκπαίδευση καθιστά την επικοινωνία ουσιαστική. Η εκπαιδευμένη εθελόντρια αποτελεί με την παρουσία και τη στάση της ένα θετικό πρότυπο αποκατάστασης και ποιοτικής επαναδραστηριοποίησης της ασθενούς.

KAMIA MONH! Δίπλα σε κάθε μαχήτρια!

ΚΑΜΙΑ μόνη! Δίπλα στις μοναδικές μαχήτριες της ζωής, σε όλες εκείνες που σήμερα δίνουν τον δυσκολότερο αγώνα, τον αγώνα για ΖΩΗ!

Παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες τις οποίες κληθήκαμε όλοι να αντιμετωπίσουμε τα προηγούμενα 3 χρόνια λόγω των επιπτώσεων της COVID-19 το Εθελοντικό μας Πρόγραμμα όχι απλά δεν τέθηκε σε παύση, αλλά χάρη στον πολύτιμο χρόνο που αφιέρωσαν παλιές και νέες εκπαιδευμένες εθελόντριές μας (Γυναίκες που και οι ίδιες έχουν βιώσει την εμπειρία του Καρκίνου του Μαστού) δεν σταματήσαμε στιγμή την στήριξη των γυναικών που νοσούν και νοσηλεύονται στο Α.Ν.Θ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ».

380 Γυναίκες ωφελήθηκαν της επαφής αυτής μέσα στο 2022 (Σε νοσοκομεία, δια ζώσης στα γραφεία του Συλλόγου μας και μέσω τηλεδιασκέψεων) , ενώ εκπαιδεύτηκαν και 25 νέες εθελόντριες.

Το Πρόγραμμα Οργανωμένης Αλληλοβοήθειας του Συλλόγου μας υλοποιείται κάθε Τρίτη 12:00-14:00 στο Τμήμα Μαστού του Α.Ν.Θ «Θεαγένειο» και οι εκπαιδευμένες εθελόντριές μας είναι εκεί για κάθε γυναικά που νοσηλεύεται κι έχει ανάγκη από συναισθηματική στήριξη, συμβουλές για το πως θα διαχειριστεί η μετεγχειρητική καθημερινότητα, αλλά και να ακούσουν κάθε της προβληματισμό.

Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα

Βασικός στόχος του Προγράμματος είναι η συναισθηματική στήριξη και η πρακτική βοήθεια στις γυναίκες που πάσχουν από Kαρκίνο του Mαστού.

Οι βασικές αρχές του Προγράμματος είναι οι παρακάτω:

  • Άμεση αντιμετώπιση της κρίσης που επιφέρει η διάγνωση Καρκίνου του Μαστού, αλλά και το στάδιο των θεραπειών
  • Άμεση ανακούφιση και διαχείριση των δυσάρεστων συναισθημάτων
  • Καθοδήγηση για την επίτευξη καλύτερης ποιότητας ζωής

Αν βιώνεις σήμερα την εμπειρία του Καρκίνου του Μαστού, είμαστε ΕΔΩ για σένα! Μάθε περισσότερα για το πως μπορούμε να είμαστε δίπλα σου, να λύσουμε κάθε απορία και να διώξουμε κάθε φόβο https://almazoisthes.gr/προγραμματα-υπηρεσιες/πρόγραμμα-οργανωμένης-αλληλοβοήθεια/

Το Πρόγραμμα υλοποιείται με την Ευγενική Χορηγία και την πολύτιμη στήριξη των Novartis Hellas & Μάκβελ.

ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ

>