ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΑΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΑΣΤΟΥ «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

«Ενημερωτική Ομιλία Πρόληψης και ΔΩΡΕΑΝ Κλινικός Έλεγχος Μαστού από τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης, για τους μαθητές του Κέντρου Εκπαίδευσης & Αποκατάστασης Τυφλών Θεσσαλονίκης»

Ένας από τους σημαντικότερους σκοπούς του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης, αλλά και των γυναικών που είναι μέλη του -γυναίκες με εμπειρία Καρκίνου του Μαστού- είναι η ΙΣΗ πρόσβαση ΟΛΩΝ, στην ενημέρωση σχετικά με την πρόληψη της νόσου. Μίας νόσου 100% ιάσιμης αρκεί να διαγνωστεί έγκαιρα σε αρχικό στάδιο.

Για τον λόγο αυτό σε συνδιοργάνωση με το ΚΕΑΤ Θεσσαλονίκης και την πολύτιμη στήριξη της Pylarinos Advertising ως Αποκλειστικού Χορηγού, διοργανώνουμε Ενημερωτική Ομιλία Πρόληψης στο Κέντρο Εκπαίδευσης & Αποκατάστασης Τυφλών Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου και ώρα 18:00, στις εγκαταστάσεις του παραρτήματος του ΚΕΑΤ στη Θεσσαλονίκη (Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 32). Ταυτόχρονα, στον χώρο της Σχολής, θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για ΔΩΡΕΑΝ Κλινική Εξέταση Μαστού (Ψηλάφηση), από τον Χειρουργό Γυναικολόγο, Ειδικό σε Παθήσεις Μαστού κ. Κλέαρχο Δεσίρη, όσων γυναικών το επιθυμούν. Σε περίπτωση ευρήματος θα διατεθούν ΔΩΡΕΑΝ Μαστογραφίες και Υπερήχοι Μαστού.

Ο Καρκίνος ΔΕΝ κάνει διακρίσεις!

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης, κ. Κυριακούλα Δερεκενάρη, αναφερόμενη στη συγκεκριμένη δράση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Συμμεριζόμενες ως Σύλλογος έναν από τους βασικούς στόχους του ΚΕΑΤ, αυτόν της καταπολέμησης των προκαταλήψεων και του στίγματος, καθώς και την ίση ευκαιρία στη βέλτιστη ποιότητα ζωής -στόχοι και δικοί μας- είναι μεγάλη μας τιμή να έχουμε την ευκαιρία να διοργανώνουμε από κοινού μία ομιλία πρόληψης για τους μαθητές της σχολής.», ενώ θέλοντας να δώσει έμφαση στη σπουδαιότητα της πρόληψης προσέθεσε: «Πιστεύουμε με όλο μας το είναι στη σπουδαιότητα των ίσων ευκαιριών όλων των ανθρώπων σε όλες τις δραστηριότητες της ζωής, πόσο μάλλον στις ίσες ευκαιρίες που αφορούν στο πολυτιμότερο αγαθό, αυτό της Υγείας. Υγεία για τα άτομα με αναπηρία όρασης, υγεία για όλους! Ο Καρκίνος δεν κάνει διακρίσεις, είμαστε ΕΔΩ για ισότιμη ενημέρωση όλων των ανθρώπων.»

Έντυπο Πρόληψης σε Braille από τον Σύλλογο «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης

Με στόχο την έγκυρη και ίση πρόσβαση όλων στην ενημέρωση, ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης πρωτοπορεί, διαθέτοντας πλέον  Έντυπο Πρόληψης για άτομα με αναπηρία όρασης γραμμένο σε Braille, χάρη στην πολύτιμη συνεργασία της Μαριάννας Χατζηαντωνίου, δημιουργού του εντύπου στο πλαίσιο της πρακτικής της άσκησης στον Σύλλογό μας και των εκπαιδευτικών Μποζ Ερσιν και Κίτσου Χάιδω, Ειδικός ΔΣ Τυφλών και Αμβλυώπων Ξάνθης!

Ένα πολύτιμο εργαλείο, που ενισχύει τον αγώνα μας και μας βοηθάει να είμαστε δίπλα σε κάθε γυναίκα που ΠΡΕΠΕΙ να ενημερωθεί για τη σπουδαιότητα του προσυμπτωματικού ελέγχου για τον Καρκίνο του Μαστού.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας θα μοιραστούν 20 έντυπα πρόληψης σε Braille στους μαθητές του ΚΕΑΤ Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες πληροφορίες: https://almazoisthes.gr/

ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ

>