«Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!» ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΣΤΟ 10Ο SAIL FOR PINK, ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΖΩΕΣ!

Με κεντρικό σύνθημα η «Η ελπίδα είσαι ΕΣΥ!» ο Σύλλογος γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης μας καλεί για 10η συνεχή χρονιά να ζήσουμε παρέα την εμπειρία του Sail For Pink και να γίνουμε μέρος της μεγαλύτερης ενημερωτικής εκστρατείας στη Β.Ελλάδα για την πρόληψη κι έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού.

Στόχος της εκστρατείας, αλλά και των γυναικών του Συλλόγου -γυναίκες που και οι ίδιες έχουν βιώσει την εμπειρία του Καρκίνου του Μαστού- είναι ένας. Καμία άλλη γυναίκα να μη βιώσει την ίδια εμπειρία, αλλά και καμία γυναίκα που τη βιώνει να μη νιώθει μόνη, να ΖΕΙ και να ζει με ποιότητα. 

Και φέτος στο 10ο Sail For Pink σε θέλουμε δίπλα μας για να προστατέψουμε όλες τις υπέροχες γυναίκες της ζωής μας από μία νόσο που είναι 100% ιάσιμη αν διαγνωστεί έγκαιρα!

Η ελπίδα για έναν κόσμο ΧΩΡΙΣ Καρκίνο του Μαστού είσαι ΕΣΥ! Στήριξε την προσπάθειά μας για ενημέρωση

Μετά από 2 διαδικτυακά χρόνια το Sail For Pink επιστρέφει στο φυσικό του περιβάλλον… Που αλλού; Στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022 δίνουμε ξανά ΡΟΖ χρώμα στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης και γιορτάζουμε ΜΑΖΙ τη σπουδαιότητα της πρόληψης κι έγκαιρης διάγνωσης του Καρκίνου του Μαστού! 

Γινόμαστε μία ΟΜΑΔΑ μικροί και μεγάλοι, παιδιά, οικογένειες, φίλοι, συνάδελφοι, survivors για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ΖΩΗΣ: «Ο Καρκίνος του Μαστού μπορεί να ΝΙΚΗΘΕΙ, αρκεί να διαγνωστεί έγκαιρα!»

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο δικό της κίνητρο-κάλεσμα η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κυριακούλα Δερεκενάρη «Όταν ιδρύθηκε ο Σύλλογος λέγαμε θα νοσήσει 1 στις 20 γυναίκες, τώρα έχει γίνει 1 στις 8 και τείνει να γίνει 1 στις 6. Πρέπει να δώσουμε τεράστια σημασία και να περάσουμε το μήνυμα ότι ο Καρκίνος του Μαστού μπορεί να νικηθεί, αν διαγνωσθεί έγκαιρα. Τολμήσαμε να διοργανώσουμε το Sail for Pink, μία εκδήλωση για τον Καρκίνο του Μαστού με στόχο να περάσουμε το μήνυμα της μεγάλης αξίας της πρόληψης. Για δέκατη χρονιά θέλουμε να ενώσουμε τις φωνές μας, όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε θαύματα!»

Φέτος, η ελπίδα… είσαι ΕΣΥ και η συμμετοχή σου στο 10ο Sail for Pink έχει δύναμη! Δύναμη να ενημερώσει, να προλάβει, να σώσει, να δώσει ελπίδα! Δήλωσε σήμερα συμμετοχή στο https://almazoisthes.gr/sail-for-pink-2022/

Κυριακή 9 Οκτωβρίου, ένα ραντεβού ΖΩΗΣ στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Με παρουσιαστή του φετινού Sail For Pink τον Ηλία Κόζα των Koza Mostra, το Άλμα Ζωής Ν.Θεσσαλονίκης μας δίνει ραντεβού ΖΩΗΣ την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 10:00 στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μία ημέρα που θα τα έχει όλα! 

Ενημερωτικές και εκπαιδευτικές δράσεις που αφορούν στην πρόληψη, θετικά μηνύματα πρόληψης από Survivors – Γυναίκες με εμπειρία Καρκίνου του Μαστού, Χορό και Γυμναστική, Baby Sail – Εκπαιδευτικές δράσεις για τους μικρούς μας φίλους, ενώ ο αισιόδοξος ρυθμός της διοργάνωσης θα δοθεί από τους Ραδιοφωνικούς Παραγωγούς του Velvet 96.8, Μεγάλου Χορηγού Επικοινωνίας της διοργάνωσης, που θα πλαισιώσουν μουσικά την ημέρα αυτή. Ταυτόχρονα με πρωτοβουλία του Σταθμού θα πραγματοποιηθεί κλήρωση για ΔΩΡΕΑΝ Μαστογραφίες.

Στο stage του 10ου Sail For Pink, θα βρεθούν και τα μικρά μας Αλματάκια Ζωής. Οι μικροί μας φίλοι από το 16ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης, θα είναι εκεί για να στείλουν το πιο γλυκό, τρυφερό και γεμάτο αγάπη μήνυμα στις μαμάδες τους και σε όλες τις μαμάδες!

Την υπενθύμιση του πόσο σπουδαίο είναι ν’αγαπούν, να φροντίζουν και να προσέχουν κι οι ίδιες τον εαυτό τους για να τις έχουμε πάντα υγιείς κοντά μας!

Τέλος θα πραγματοποιηθεί Πορεία Ελπίδας 3χλμ (Λευκός Πύργος-Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης) με τη συνοδεία των ήχων της ομάδας Batala, αλλά και όπως κάθε χρόνο ο Συμβολικός Ιστιοπλοϊκός Αγώνας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αφήσουν το δικό τους θετικό μήνυμα για την πρόληψη στους ειδικά διαμορφωμένους Τοίχους Ευχών, ενώ θα μπορούν να τραβήξουν και την αναμνηστική τους φωτογραφία σε Photo Booth που θα βρίσκονται στη γραμμή έναρξης.

Σε συνεργασία με τα κομμωτήρια SEDE θα υπάρχει η δυνατότητα για όσους από εσάς το επιθυμούν να προχωρήσετε σε ΔΩΡΕΑ μαλλιών. Μία τόσο απλή, αλλά και τόσο σπουδαία πράξη αγάπης και αλληλοβοηθειας.

Αφιερωμένο στις γυναίκες που πάλεψαν με τόλμη τον Καρκίνο

Πάντα θα υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ! Αρκεί να την δεις και να την εμπνεύσεις! Κάθε χρόνο το “Sail for Pink” είναι αφιερωμένο στις δικές μας γυναίκες, στις δικές μας γεμάτες δύναμη και έμπνευση Survivor, οι οποίες φέτος, όπως και κάθε χρόνο, στέλνουν το δικό τους μήνυμα!

Μήνυμα δύναμης, αλληλοβοήθειας, ΕΛΠΙΔΑΣ στη γυναίκα που νοσεί! Θετικό μήνυμα/κίνητρο ΖΩΗΣ σε όλους μας, για τη σπουδαιότητα της πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού!

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, από το stage του Sail For Pink, οι δικές μας SURVIVORS στέλνουν το δικό του μήνυμα ΖΩΗΣ, ενώ θα έχουμε την τιμή να έχουμε κοντά μας και τον πρώην υφυπουργό Εσωτερικών, νυν βουλευτή, Θεόδωρο Καράογλου, ο οποίος θα μεταφέρει τη δική του εμπειρία και θα ενημερώσει ότι και οι άνδρες μπορεί να προσβληθούν από Καρκίνο του Μαστού. 

Στο παρακάτω βίντεο η ΔΙΚΗ ΜΑΣ Βίβιαν, υγιής πλέον, στέλνει το δικό της μήνυμα και σας δίνει μία εικόνα από όσα θα ζήσουμε παρέα την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στο 10ο Sail For Pink.

Παρακολουθήστε το δυνατό της μήνυμα… Γιατί δυνατές μπορούμε να καταφέρουμε τα ΠΑΝΤΑ! https://youtube.com/shorts/Xhq4ZDsZ7JE?feature=share

Η συμμετοχή σου έχει ΔΥΝΑΜΗ!

Κάθε χρόνο το Sail For Pink είναι αφιερωμένο στην πρόληψη, αλλά και τη στήριξη της γυναίκας που νοσεί, ηθικής και υλικής. Ότι δράση κάνουμε έχει αυτό ως μοναδικό στόχο, γι’ αυτό και από τα καθαρά έσοδα του Sail For Pink -από τη δική σας ειλικρινή στήριξη δηλαδή- έχουμε τη δυνατότητα να συνεχίζουμε να υπάρχουμε και να υλοποιούμε όλα μας τα προγράμματα. 

Με τη συμμετοχή σου στο 10ο Sail for Pink μας βοηθάς έμπρακτα να βρεθούμε σε κάθε γωνιά της Β. Ελλάδας για όλες εκείνες τις γυναίκες που δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε εξετάσεις προληπτικού ελέγχου μαστού.

Το πιο σημαντικό; Να βρεθούμε δίπλα σε όλες εκείνες που δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν οικονομικά την εξέταση, με αποτέλεσμα να μην υποβάλλονται τακτικά σε προσυμπτωματικό έλεγχο.

«Το Sail for Pink είναι μία τεράστια αφορμή για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού, επειδή 1 στις 6 γυναίκες νοσεί από Καρκίνο του Μαστού και είναι η δεύτερη αιτία θανάτου των γυναικών. Με τη γιορτή αυτή, για την οποία κινητοποιείται τεράστιος αριθμός ανθρώπων, θέλουμε να προλάβουμε να μην πεθαίνουν πλέον οι γυναίκες από αυτή τη νόσο και να ακούσουν για μας. Να μας γνωρίσουν οι γυναίκες που νοσούν και να ξέρουν ότι είμαστε εδώ για να τις στηρίξουμε και για να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας» αναφέρει σε μία κατάθεση ψυχής μέσω ανάρτησής της, η Υπεύθυνη Διοργάνωσης του Sail for Pink, Δέσποινα Πάρτσια.

Υποστηρίζοντας λοιπόν το 10ο Sail For Pink συμβάλλετε σημαντικά στην:

 • Παροχή δωρεάν εξετάσεων μαστού σε ανασφάλιστες γυναίκες ή γυναίκες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα
 • Συγκέντρωση σημαντικών οικονομικών πόρων για την υλοποίηση προγραμμάτων που στοχεύουν στην υλική και ηθική στήριξη της γυναίκας που νοσεί, ενώ ταυτόχρονα συνεισφέρετε στον αγώνα μας για καθημερινή βελτίωση της ποιότητας ζωής και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους ως ασθενείς
 • Πραγματοποίηση προγραμμάτων που έχουν στόχο την ενημέρωση γυναικών σχετικά με την πρόληψη της νόσου.

Πώς μπορώ να συμμετέχω

Τα βήματα της συμμετοχής είναι απλά και βρίσκονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης, ενώ και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια του Sail For Pink θα πραγματοποιούνται εγγραφές στο περίπτερο του «Άλμα Ζωής» Ν.Θεσσαλονίκης, που θα βρίσκεται στη γραμμή έναρξης στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Μπορείς να δηλώσεις ηλεκτρονικά τη συμμετοχή σου στον παρακάτω σύνδεσμο: https://almazoisthes.gr/sail-for-pink-2022/

Οι εγγραφές μπορούν να πραγματοποιηθούν και στα παρακάτω Pink Spot της διοργάνωσης:

 • Fitness Fun – Πατρειάρχου Ιωακείμ 12, Κέντρο
 • Κομμωτήρια SEDE – Εύοσμος, Μεγάλου Αλέξανδρου 66, Τούμπα, Γρηγορίου Λαμπράκη 141, Καλαμαριά,Μεταμορφώσεως 25
 • Room4u – Iατρού Γωγούση 31, Σταυρούπολη

Με τη συμβολική δωρεά των 6€ σας προσφέρουμε το συλλεκτικό Τ-Shirt ή βραχιόλι Sail for Pink.

10 Χρόνια Sail For Pink

To Sail for Pink κλείνει φέτος τα 10 του χρόνια! 10 χρόνια από εκείνη την πρώτη φορά που ενωθήκαμε όλοι μαζί στην παραλία Θεσσαλονίκης σε έναν συμβολικό ιστιοπλοϊκό αγώνα για έναν κοινό σκοπό!

10 χρόνια που η δική σας πολύτιμη στήριξη μας έχει δώσει ΔΥΝΑΜΗ για να βρεθούμε δίπλα στη γυναίκα που νοσεί, αλλά και ΦΩΝΗ για να στείλουμε παντού το ηχηρό μήνυμα της πρόληψης, ώστε ο Καρκίνος του Μαστού να γίνει μία μέρα παρελθόν!

Για 10 συνεχή χρονιά, όλοι μαζί ενημερώνουμε τις μοναδικές γυναίκες της ζωής μας! Μητέρα, αδερφή, σύζυγο, κόρη, φίλη, τη γνωστή μας αλλά και την άγνωστη γυναίκα! Όλοι μαζί ενωμένοι για έναν κόσμο ΧΩΡΙΣ Καρκίνο του Μαστού!

Στο παρακάτω βίντεο, είναι το δικό μας ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ σε όλες και όλους εσάς που στηρίζετε ολόψυχα την προσπάθειά μας και γινόμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, μέρος μιας σπουδαίας εκστρατείας ΖΩΗΣ! 

Παρακολουθήστε το βίντεο για τα 10 χρόνια Sail For Pink: https://www.youtube.com/watch?v=Ubar2gryQhg

Σπουδαίες εταιρείες υποστηρικτές του αγώνα μας

Τίποτα δε θα μπορούσε να γίνει πράξη χωρίς τη στήριξη σπουδαίων εταιρειών, αλλά και των μοναδικών Ανθρώπων που ανήκουν στο δυναμικό τους. Είναι μεγάλη μας τιμή να έχουμε για δεύτερη συνεχή χρονιά το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, ως Μεγάλο Χορηγό – Sail For Pink Sponsor της φετινής διοργάνωσης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Nico Gariboldi, Site Lead του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη. στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για την έναρξη του 10ου  Sail For Pink «Αυτή είναι η δεύτερη χρονιά που υποστηρίζουμε το Άλμα Ζωής Ν.Θεσσαλονίκης και το Sail For Pink και είμαστε πολύ περήφανοι γι αυτό! Κυρίως γιατί πιστεύουμε πως οι ασθενείς θα πρέπει πάντα να έχουν όλη την απαραίτητη πληροφορία και να είναι ενεργοί στο ταξίδι της θεραπείας τους. Η Pfizer είναι σταθερά προσηλωμένη στην υποστήριξη τέτοιων πρωτοβουλιών, καθώς η ασθενοκεντρικότητα είναι κομμάτι του DNA μας. [..] Έτσι λοιπόν, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που στηρίζουμε αυτόν τον σκοπό και ελπίζω και με τη δική μας στήριξη, θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε την ευαισθητοποίηση απέναντι στους ανθρώπους που έχουν επιβιώσει από τον Καρκίνο, αλλά και στις γυναίκες που νοσούν με Καρκίνο του Μαστού. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Άλμα Ζωής, είμαστε πραγματικά ευτυχείς για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε και σας παρακαλώ… συνεχίστε να μας εμπνέετε όλους!» 

Πιο αναλυτικά φέτος έχουμε τη στήριξη των παρακάτω σπουδαίων εταιρειών που μας δίνουν δύναμη και κίνητρο να συνεχίζουμε την προσπάθειά μας:

 • Sail For Pink Sponsor: Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη
 • Αποκλειστικός Χορηγός Pink Walk: AstraZeneca
 • Survivor Sponsor: Roche
 • Baby Sail Sponsor: Bralco
 • Volunteers Sponsor: Embryolab
 • Pink Walk Sponsors: R4A Group, Dermis Hellas, Lilly Φαρμασέρβ, Mercury Textiles Group – Theodoridis Bros, Motiva Hellas, Απ’ τα περιβόλια του Βεζύρολου, Εβλογημένο νηστίσιμο, Μάκβελ, Σαββίκος

Για 10η χρονιά το Sail For Pink πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Tsakalou Interactive PR, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Στο ροζ χρώμα της Πρόληψης οι Ομπρέλες Ζογγολόπουλου για όλο τον Οκτώβριο

Σε μία ιδιαίτερα συγκινητική και συμβολική κίνηση προχώρησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης με τη ροζ φωταγώγηση ενός χαρακτηριστικού σημείου της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης προς τιμήν της εκστρατείας μας για τον Καρκίνο του Μαστού, καθώς και την ενίσχυση του μηνύματος για την πρόληψη κι έγκαιρη διάγνωση της νόσου. Συγκεκριμένα οι Ομπρέλες Ζογγολόπουλου θα παραμείνουν ροζ για όλα το διάστημα του Οκτωβρίου – μήνα ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού- ως μια υπενθύμιση σε όλες τις γυναίκες, σε όλους μας για τη σπουδαιότητα της πρόληψης.

Θα είμαστε ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στο φετινό 10ο Sail for Pink για αυτόν τον κοινό σκοπό ζωής https://almazoisthes.gr/sail-for-pink-2022/

Περισσότερες πληροφορίες:

Website: https://almazoisthes.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/almazoisthessalonikis

Email: info@almazoisthes.gr

Τηλ: 2310-285181

ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ

>