20/10 WEBINAR ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΘ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ «ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ»

Το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας, του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ (https://medphys.med.auth.gr/) σε συνεργασία με το ΣύλλογοΓυναικώνμεΚαρκίνοΜαστού “ΆλμαΖωής” ΝΘεσσαλονίκης (https://almazoisthes.gr/) διοργανώνει την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 14.00-16.00, διαδικτυακό, διαδραστικό Εργαστήριο με στόχο την επίδειξη νέων τεχνολογιών για την υποστήριξη της διαχείρισης του Καρκίνου του Μαστού και τη Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής μετά το στάδιο της θεραπείας. 

Το Εργαστήριο θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://authgr.zoom.us/j/96853060339?pwd=WWN4WnRiMnQwdXJhelo1aEFCeUxjQT09
968 5306 0339 | 422106

Οι συμμετέχουσες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν:

  • Τα νέα εκπαιδευτικά εργαλεία αυτοεκπαίδευσης και αυτοδιαχείρησης καταστάσεων που προκύπτουν στην καθημερινότητα κατά την πορεία θεραπειών του Kαρκίνου του Mαστού, καθώς και να εξασκηθούν στους τρόπους αντιμετώπισής τους, μέσω ειδικά διαμορφωμένων εκπαιδευτικών σεναρίων.
  • Μία νέα εφαρμογή για την παρακολούθηση της πορείας της υγείας και της καθημερινότητας μετά τη θεραπεία, η οποία θα παρέχει τη δυνατότητα αποστολής αναφορών στο γιατρό, ενώ θα βοηθάει και το φροντιστή να παρακολουθεί την πορεία του συγγενή του (αναφορά τυχόν προβλημάτων στη λειτουργικότητα του ατόμου/παρενέργειες, μετρήσεις). Η εφαρμογή βρίσκεται στο στάδιο σχεδιασμού και οι συμμετέχουσες θα έχουν τη δυνατότητα να προτείνουν βελτιώσεις/αλλαγές, με βάση τις ανάγκες και τις προσωπικές τους εμπειρίες.

Κεντρικοί ομιλητές:

  • Δρ. Ελένη Ντάφλη, Ειδική Καρδιολόγος, Διδάκτωρ της Ιατρικής του Α.Π.Θ., Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του  ΑΠΘ και Μεταδιδακτορική Υπότροφος Ι.Κ.Υ.
  • Παναγιώτης Καρτσίδης, Αλεξάνδρα Αναγνωστοπούλου, Υποψήφιοι Διδάκτορες, Επιστημονικοί Συνεργάτες του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του ΑΠΘ

Συντονίστρια Δέσποινα Πάρτσια, Υπεύθυνη των Επιστημονικών Προγραμμάτων του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ” Ν. Θεσ/νίκης, Υπεύθυνη Διοργάνωσης Sail for Pink, Κοινωνική Λειτουργός – Ψυχοθεραπεύτρια GESTALT

ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ

>