ΟΜΑΔΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ MOMUS

Σας ανακοινώνουμε την έναρξη των Ομάδων Δημιουργικής Απασχόλησης που θα προσφέρει o Mητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (MOMus)  που θα συμπεριλαμβάνει τις 2 παρακάτω ομάδες:

  • Η Ομάδα για το πρόγραμμα  Στο μπαλκόνι με ένα πιάτο σουπρεματισμό η οποία θα ξεκινήσει στις 20/10 Θα διεξάγεται κάθε Τετάρτη 11.00-13.00 (εκτός 27/10 και 17/11) δια ζώσης στο Momus,  στην οδό Κολοκοτρώνη 21 Σταυρούπολη  .
  • H Ομάδα  για το πρόγραμμα Πρόσωπο με Πρόσωπο θα ξεκινήσει στις 2/11 με ληξη 30/11. Θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη 19.00-21.00 δια ζώσης στο Momus, στην Αποθήκη Α΄, Λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Τα προγράμματα σχεδιάστηκαν με το σκεπτικό ότι η προσωπική αφήγηση με αφορμή τους συμβολισμούς ενός έργου τέχνης διευκολύνει τη διεργασία του τραυματικού γεγονότος, ενώ η λειτουργία της ομάδας ενισχύει τη δημιουργία ισχυρών δεσμών και σχέσεων αυτοβοήθειας που μπορούν να συμβάλλουν στην ψυχική ανθεκτικότητα. 

Πιο αναλυτικά:

  • “Στο μπαλκόνι με ένα πιάτο σουπρεματισμό” – Έναρξη: 20/10

Εργαστήριο δημιουργίας & έκφρασης στην έκθεση «Ιβαν Κλιουν. Υπερβατικά τοπία. Ιπτάμενα γλυπτά. Φωτεινές σφαίρες» του MOMus – Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης – Συλλογή Κωστάκη.

Έχοντας ως αφορμή τα έργα του Ιβαν Κλιουν που παρουσιάζονται στην έκθεση, οι ογκολογικοί ασθενείς θα έχουν τη δυνατότητα να αφηγηθούν τα συναισθήματά τους σχετικά με την ιδιαίτερη κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Οι συμμετέχουσες στο εργαστήριο θα κληθούν να εκφράσουν και να επεξεργαστούν μέσω δημιουργικών ασκήσεων, φόβους, ανησυχίες και συναισθήματα.

Σχεδιασμός & υλοποίηση εργαστηρίου: Εύη Παπαβέργου (Επιμελήτρια εκπαίδευσης MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη), Χριστίνα Παπαϊωακείμ (Μουσειολόγος), Νάνσυ Πιλωνά (Ψυχοθεραπεύτρια)

Το εργαστήριο αποτελείται από έξι δίωρες συναντήσεις που θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη από τις 13/10 έως τις 1/12/2021, (εκτός από την Τετάρτη 27/10και 17/11) τις ώρες 11:00 – 13:00 στο χώρο του MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, Κολοκοτρώνη 21 Σταυρούπολη.

Για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος ο αριθμός των συμμετεχόντων ορίζεται στα 10 άτομα.

  • “Πρόσωπο με Πρόσωπο” Έναρξη: 2/11 – ληξη 30/11. 

Οι συμμετέχουσες στο φωτογραφικό αυτό εργαστήριο θα κληθούν να εκφράσουν και να επεξεργαστούν μέσω φωτογραφικών ασκήσεων, φόβους, ανησυχίες και συναισθήματα. Θα συζητήσουμε με αφορμή επιλεγμένες φωτογραφίες πορτρέτων και αυτοπορτρέτων που ανήκουν στη συλλογή του MOMusMoυσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και θα δημιουργήσουμε τις δικές μας προσωπικές εικόνες.

Σχεδιασμός & υλοποίηση εργαστηρίου: Αιμιλία Αξιωτίδου (Ψυχοθεραπεύτρια), Αντώνη Βλάχος (Φωτογράφος), Μαρία Κοκορότσκου (Επιμελήτρια εκπαίδευσης MOMus-ΜΦΘ)Το εργαστήριο αποτελείται από πέντε δίωρες συναντήσεις, κάθε Τρίτη από τις 2 έως τις 30 Νοεμβρίου 2021, τις ώρες 19:00-21:00 στον χώρο του ΜΟΜus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Α΄, Λιμάνι ΘεσσαλονίκηςΓια την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος ο αριθμός των συμμετεχόντων ορίζεται στα 10 άτομα.

*Σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες ασφαλούς λειτουργίας των Μουσείων, βάσει των οδηγιών και συστάσεων της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID19 του Υπουργείου Υγείας, οι συμμετέχουσες στο πρόγραμμα θα πρέπει να επιδεικνύουν στην υποδοχή του Μουσείου:
α) πιστοποιητικό εμβολιασμού ή
β) βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα της επίσκεψης στο μουσείο. Η αρνητική διάγνωση του εργαστηριακού ελέγχου αποδεικνύεται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης ή
γ) πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.Επιπλέον, η χρήση της μάσκας είναι απαραίτητη καθόλη τη διάρκεια των συναντήσεων.


Χρειαζεται να δηλώστε τη συμμετοχή σας είτε μέσω email στο info@almazoisthes.gr είτε καλωντας στο τηλεφωνο της γραμματεια μας στο 2310-285181.

ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ

>