2Ο ΣΤΑΔΙΟ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ/ΕΠΙΒΙΩΣΑΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ COVID-19 ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥΣ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου διεξήγαγε το καλοκαίρι του 2020, έρευνα μεταξύ ογκολογικών ασθενών, η οποία ανέδειξε τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι ασθενείς με καρκίνο κατά την επαφή τους με τις δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας της χώρας μας κατά την πρώτη φάση της πανδημίας. Τα αποτελέσματα της έρευνας μπορείτε να τα βρείτε στον ειδικό ιστότοπο της ΕΛΛΟΚ για τη λοίμωξη covid-19 και τη σχέση της με τον καρκίνο https://covid19.ellok.org.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά την εμφάνιση της λοίμωξης Covid19, η ΕΛΛΟΚ προχωρά στο δεύτερο μέρος της έρευνας, που αφορά τη 2η και 3η φάση της πανδημίας και στοχεύει μέσα από την έρευνα, να αναδείξει το πως βίωσαν οι ασθενείς με καρκίνο τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης και τις επιπτώσεις που είχαν στην διάγνωση, τη θεραπεία, και στη ζωή τους.

Από την κήρυξη της πανδημίας μέχρι σήμερα, η ΕΛΛΟΚ με μεθοδικότητα, ψυχραιμία και σοβαρότητα εργάσθηκε συστηματικά για την εξυπηρέτηση, διευκόλυνση και ανακούφιση των ογκολογικών ασθενών. Σήμερα με την έναρξη του εμβολιασμού οι ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους καλούνται να προγραμματίσουν το ταχύτερο σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό τους, τον εμβολιασμό τους.

Η συμμετοχή όλων στην έρευνα θα επιτρέψει τη σωστή καταγραφή και ανάδειξη των προβλημάτων που συναντήσαμε. Οι απαντήσεις θα αποτελέσουν τη βάση για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν, ώστε να επιτύχουμε βελτίωση των συνθηκών εξασφάλισης της συνέχειας της ογκολογικής περίθαλψης και εξάλειψη των ανεπαρκειών που εμφανίσθηκαν όλο αυτό το διάστημα.

Επιπλέον τα συγκριτικά αποτελέσματα των δύο ερευνών θα αποτελέσουν τον πλέον τεκμηριωμένο οδηγό για ουσιαστικές προτάσεις προς την πολιτεία και όλους τους εμπλεκόμενους στην ογκολογική περίθαλψη φορείς της χώρας μας, καθώς θα αποδώσουν με ρεαλισμό και ευθύτητα την πραγματικότητα που βιώνουν οι ασθενείς με καρκίνο στη χώρα μας εδώ και ένα χρόνο.

Η έρευνα απαιτεί περίπου 10 λεπτά και παρακαλούμε να συμβάλλετε στη διάδοση της μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα στα οποία συμμετέχετε. Σε πολλές ερωτήσεις υπάρχει πεδίο για ελεύθερες απαντήσεις και σχόλια. Η άποψή σας έχει μεγάλη βαρύτητα και αναμένουμε τις απαντήσεις και τα σχόλια σας που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίσατε.

Η διαδικασία αυτή θα ισχυροποιήσει την διαπραγματευτική μας ικανότητα και θα αναδείξει τη δύναμη της φωνής των ασθενών με διαφάνεια και τιμιότητα. Για συμπληρωματικές πληροφορίες μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο mail : office@ellok.org.


Πάρτε μέρος στην έρευνα, πατώντας τον σύνδεσμο: https://bit.ly/2OCp9Us

ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ

>