ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - SAIL FOR PINK 2020

Για 8η χρονιά, με μεγάλη αγάπη για το έργο μας, διοργανώνουμε την εκστρατεία μας για την Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Mαστού “Sail for Pink“. Με το ίδιο κίνητρο, αλλά με άλλη μορφή όπου πρώτο μέλημα είναι η ασφάλεια και η προστασία της υγείας και της ευημερίας όλων μας!

Στη Συνέντευξη Τύπου στο ανακαινισμένο Electra Palace που παραχώρησε ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού Άλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης»  για το 8ο Sail for Pink , που φέτος θα γίνει …on line, η Πρόεδρος του συλλόγου κα Κυριακούλα Δερεκενάρη και η Επιστημονικά Υπεύθυνη των Προγραμμάτων  του συλλόγου και της διοργάνωσης Sail for Pink κα Δέσποινα Πάρτσια είπαν μεταξύ άλλων:

Το Sail for Pink… goes Online, είναι ο δικός μας τρόπος, ώστε να δείξουμε πώς η Ελπίδα για έναν κόσμο χωρίς Καρκίνου του Μαστού είναι πάντα ζωντανή, παρά τις νέες συνθήκες που επικρατούν πλέον στην καθημερινότητά μας.

Φέτος, ο περίπατός μας αλλάζει μορφή, γίνεται διαδικτυακός και καλούμε όλους εσάς, μικρούς και μεγάλους, να συμμετέχετε από όποια γωνιά της Ελλάδας κι αν βρίσκεστε και το πιο σημαντικό; Από την ασφάλεια του σπιτιού και της γειτονιάς σας!

Σκοπός μας

Για ακόμα μία χρονιά η εκστρατεία του #SailForPink πραγματοποιείται με σκοπό την απομυθοποίηση του Καρκίνου του Mαστού, τη διάδοση της αξίας της έγκαιρης διάγνωσης και την ενημέρωση όσο το δυνατόν περισσότερου κόσμου για τη μάχη ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού.

Καθημερινό μας στόχο άλλωστε αποτελεί η ενημέρωση με εγκυρότητα και συνέπεια των γυναικών για τη νόσο και τις μεθόδους πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης, ώστε να τις κινητοποιούμε για τακτικό έλεγχο.

Φέτος το στίγμα σου μετράει!

Αυτή τη χρονιά ακόμη κι αν δεν καταφέρουμε να περπατήσουμε ως μια τεράστια ομάδα στην παραλία της Θεσσαλονίκης, ωστόσο θα συνεχίσουμε να κινούμαστε σταθερά στα βήματα της πρόληψης από την ασφάλεια των σπιτιών μας, των γειτονιών μας, και απ’ όπου κι εάν βρισκόμαστε.

Με μία συμβολική δωρεά των 6€ γίνε μέρος της μεγαλύτερης διαδικτυακής εκστρατείας ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού στη Β .Ελλάδα!

Κατά τη διάρκεια του Οκτώβρη, μήνα αφιερωμένο στην ενημέρωση και την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού, θα αλληλεπιδρούμε μεταξύ μας κοινοποιώντας την εμπειρία μας από την συμμετοχή μας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, την τηλεόραση κ.α.

Πώς μπορείς να συμμετέχεις;

  • Με μία συμβολική δωρεά των 6€ δηλώνοντας συμμετοχή στο almazoisthes.gr/sail-for-pink-new/
  • Τράβηξε μία φωτογραφία με τo συλλεκτικό T-shirt «Sail for Pink» ή το βραχιόλι που θα λάβεις μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής σου
  • Μοιράσου μαζί μας, αλλά και με όλους τους διαδικτυακούς σου φίλους την εμπειρία της συμμετοχής σου μέσω των Social Media σου -από όπου κι αν βρίσκεσαι- και βοήθησε μας να μεταδώσουμε παντού το μήνυμα πως «Ο Καρκίνος του Μαστού μπορεί να ΝΙΚΗΘΕΙ, αρκεί να διαγνωστεί έγκαιρα!»

Παραλαβή συμμετοχής

  • Μπορείτε να παραλάβετε το υλικό της συμμετοχής σας (t-shirts, bracelets) από τα γραφεία του Συλλόγου, Παύλου Μελά 38, 54622, 3ος όροφος: 17.08.2020 έως 31.10.2020, Δευτέρα με Παρασκευή, 10:00-17:00.

Αποστολή συμμετοχής

Οι αποστολές των συμμετοχών πραγματοποιούνται με χρέωση παραλήπτη με τη συνεργαζόμενη εταιρία courier Speedex. Για διευκρινιστικές απορίες ή υποδείξεις που αφορούν τις αποστολές, παρακαλούμε να επικοινωνείτε με τον Σύλλογο μας, καλώντας στο 2310285181 ή στέλνοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στο info@almazoisthes.gr.

Έναρξη αποστολής υλικού: 01/09/2020

Στήριξε έμπρακτα τη γυναίκα που νοσεί!

Ήξερες ότι με τη συμμετοχή σου στο Sail for Pink 2020 στηρίζεις έμπρακτα γυναίκες με εμπειρία Καρκίνου του Μαστού, ενώ ταυτόχρονα συνεισφέρεις στον αγώνα μας για καθημερινή βελτίωση της ποιότητας ζωής και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους ως ασθενείς;

Πώς; Με τα έσοδα του Sail For Pink έχουμε τη δυνατότητα να υλοποιούμε κάθε χρόνο όλα τα προγράμματα στήριξης των μελών μας.

Σπουδαία στήριξη όμως μέσα από τη συμμετοχή σου είναι και η διάδοση του μηνύματος της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης της νόσου κι η ενημέρωση κάθε γυναίκας σε όλη την Ελλάδα.

Δήλωσε σήμερα συμμετοχή και γίνε μέρος του αγώνα μας!

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς και υποστηρικτές μας! Τίποτα δε θα μπορούσε να γίνει πράξη χωρίς την ευγενική τους και συνεχή υποστήριξη:

  • Pink Sponsor – Μέγας Χορηγός: Roche for Her
  • Survivor Sponsor: Novartis
  • Baby Sail Sponsor: Flexoplates
  • Pink Walk Sponsors: R4AGROUP, Μάκβελ, ΝΟΥΝΟΥ, ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο, VitaShop.gr

Επίσης, ευχαριστούμε ιδιαίτερα την ομάδα R4AGROUP του Α.Π.Θ για την δημιουργία του spot και των δημιουργικών, τη δημοσιογράφο κα Πόπη Τσαπανίδου για την στήριξη της στη φετινή διοργάνωση και το συγκρότημα Koza Mostra για το μοναδικό τους τραγούδι «Γιορτή» που ντύνει μουσικά το βίντεο, καθώς και την εταιρεία TSAKALOU PR που για όγδοη συνεχή χρονιά στηρίζουν το Sail for Pink.

Στη συνέντευξη μίλησαν μέσω skype η κα Πόπη Τσαπανίδου και ο κος Σωκράτης Κουλούρης του μεγάλου χορηγού Roche Hellas, o κος Ηλίας Ουζουνίδης εκ μέρους της ομάδας R4AGROUP του Α.Π.Θ, o κος Δημήτρης Ζακαλκάς του χορηγού ΜΑΚΒΕΛ και η κα Νατάσα Αστρεινίδη του χορηγού ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ.

Σημαντική ήταν η παρέμβαση της Διοικήτριας του Α.Ν.Θ. Θεαγενείου κας Ευαγγελίας Κουρτέλη-Ξουρή για την χρόνια συνεργασία με το Σύλλογο Άλμα Ζωής Ν. Θεσ/νίκης και τη στήριξη του Α.Ν.Θ. Θεαγενείου σε όλες τις πάσχουσες.

Δράσεις Οκτώβρη

  • 1/10 Φωταγώγηση γραφείων Συλλόγου
  • 10/10 Συμβολικός Ιστιοπλοϊκός Αγώνας (Χωρίς παρουσία κόσμου)
  • 21/10 Αιμοδοσία σε συνεργασία με το Α.Ν.Θ. Θεαγένειο και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
  • 17 & 24/10 Σε συνεργασία με τον ΠΑΟΚ σταντ ενημέρωσης στο Κόκκινο Κτίριο στην  Αγίας Σοφίας
  • 19/10 Ημερίδα σε συνεργασία με το τμήμα Ιατρικής του Α.Π.Θ. και συγκεκριμένα με το εργαστήριο ιατρικής φυσικής με θέμα «Ποιότητα Ζωής στα άτομα με καρκίνο»
  • Εξόρμηση της κινητής μονάδας μέσα στον Οκτώβρη σε Κεντρικούς χώρους στη Θεσσαλονίκη
  • Webinar για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού
  • Ημερίδα με θέμα: Άλματα Ζωής μέσα από διαλόγους Νο 2
  • Δύο sessions yoga
  • Δυο σεμινάρια ομορφιάς
  • 31/10 Διαδικτυακή συναυλία σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης
  • 31/10 διαδικτυακή γιορτή με κλείσιμο του φετινού Sail for Pink με βραβεύσεις μεγαλύτερων ομάδων και πολλές εκπλήξεις!
  • Δύο sessions pilates
  • Φωταγώγηση Α.Ν.Θ. Θεαγενείου
  • Επίσκεψη και φωταγώγηση του νοσοκομείου Γιαννιτσών
  • Μέσα στον Οκτώβριο Κλινικές Εξετάσεις Μαστού σε Κέντρα Υγείας της Β. Ελλάδας

ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ

>