Γνωρίστε μας

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Θεσσαλονίκης διοικείται από 7μελές
Διοικητικό Συμβούλιο, διαθέτει εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό ενώ λειτουργεί με την υποστήριξη Επιστημονικής Επιτροπής.

Πριν 12 χρόνια μαζευτήκαμε στη Θεσσαλονίκη μια ομάδα 20 άγνωστων γυναικών μεταξύ τους, με κάτι όμως κοινό: το βίωμα του καρκίνου του μαστού. Η κοινή επιθυμία ήταν “καμία γυναίκα που νοσεί να μην είναι μόνη της στον αγώνα της”. Με έδρα τον Πανελλήνιο Σύλλογο Άλμα Ζωής, ιδρύσαμε το Σύλλογο στη Θεσσαλονίκη που σήμερα αριθμεί χιλιάδες μέλη. Εκπαιδευτήκαμε για το σκοπό μας, στηρίξαμε γυναίκες που νοσούν και τις οικογένειές τους, πραγματοποιήσαμε δράσεις με κοινό στόχο την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Με την εμπιστοσύνη και την αγάπη όσων βρέθηκαν κοντά μας, συνεχίζουμε δυναμικά. Στόχοι μας είναι η κάθε γυναίκα που θα νοσήσει να έχει τη δυνατότητα μιας ολοκληρωμένης ψυχοκοινωνικής στήριξης και ενημέρωσης σχετικά με την υγεία της, την αποκατάσταση της οικογενειακής και επαγγελματικής της ζωής, ενώ κάθε γυναίκα να είναι πλήρως ενημερωμένη για τον καρκίνο του μαστού και τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσης με στόχο την πρόληψη.

Κυριακούλα Δερεκενάρη, Πρόεδρος

«Αναπολώντας τη ζωή μας, στις δύσκολες στιγμές, έρχεται συχνά στα χείλη μας τι κάναμε λάθος, μήπως μας ξέφυγε κάτι; Ίσως να μη προσέξαμε τον εαυτό μας όσο έπρεπε. Ίσως να έπρεπε να τον αγαπήσουμε περισσότερο. Όμως η Ζωή είναι εδώ. Ανακαλύπτεις ξανά τον εαυτό σου και ξαναβλέπεις εκείνο το φως που ίσως να είχες αφήσει πίσω σου. Βρίσκεις τη μαγική δύναμη με την ψυχή και το μυαλό και λες «Ήρθα για να ζήσω». Αυτό ήθελα να ακούσω εκείνες τις δύσκολες στιγμές και αυτό ακούω κάθε φωτεινή μέρα γεμάτη ζωή. Αυτό λέω σε όσους περνούν δύσκολα και σίγουρα το ξεπερνούν, περπατώντας μέσα από ένα δύσκολο «τούνελ» δοκιμασιών, διότι αυτός είναι ο δρόμος για να μπορέσεις να βγεις πιο φωτεινή και πιο δυνατή. Συνειδητοποιήσαμε πόσο σημαντική ήταν η Πρόληψη για τη ζωή μας και αυτό το μήνυμα θέλουμε να το στείλουμε σε κάθε γυναίκα.Στο «Άλμα Ζωής» στηρίζεσαι, γεμίζεις συναισθήματα και αυτοπεποίθηση ακούγοντας, ότι Δεν Είσαι Μόνη και Δεν Είσαι η Μόνη. Υπάρχουμε και όλες εμείς που Είμαστε Εδώ για Σένα.»

Νεκταρία Μακρή, Αντιπρόεδρος

«ΔΙΑΓΝΩΣΗ: ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΤΟ ΜΑΣΤO»
Ένα άκουσμα, μία στιγμή μόνο, γεμάτη φόβο, ανασφάλεια για το αύριο, για τη διαδικασία, για τη διαδρομή! Αγωνία για τους αγαπημένους, για τα παιδιά, για το μέλλον…
Συναισθήματα και σκέψεις όλα σκόρπια αναζητούν τρόπο έκφρασης και συνέχειας.
Το “ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ” Ν. Θεσ/νίκης, ως ενορχηστρωτής, κατάφερε να βγάλει την αρμονία που κρύβεται μέσα σε όλα αυτά που με κατέκλυσαν!
Στήριγμά μου, οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Μέλη στην ίδια οικογένεια όλες, απλά μέλη και εκπαιδευμένες εθελόντριες. Δράσεις, εκδηλώσεις και ενημέρωση όλα μια δυνατή παρουσία, είναι η ταυτότητα του Συλλόγου που δίνει το στίγμα της ελπίδας, της συνέχειας, της ίδιας της ζωής.»

Ανδρομάχη Αθηναίου, Γεν. Γραμματέας

«Κάθε φορά που μια γυναίκα θεραπεύει τον εαυτό της θεραπεύει και όλες τις γυναίκες πριν από εκείνη και όλες τις γυναίκες που θ ακολουθήσουν. Αυτό είναι το άλμα Ζωής για μένα.
Όλες μας έφερε ο πόνος εκεί και η κοινή εμπειρία μιας πολύ δύσκολης αρρώστιας. Όμως ο πόνος ήταν ένα κάλεσμα προσωπικής αφύπνισης για την κάθε μια από εμάς. Και μας βοήθησε να καταλάβουμε πως η ζωή όλων μας είναι λίγη και λήγει και πρέπει να την κάνουμε ν αξίζει για δέκα. Αφήνοντας πίσω μας ένα σημάδι που θα βελτιώσει την πορεία της ζωής πολλών άλλων.»

Ελένη Σουρουτζίδου, Ταμίας

«Η γνωριμία μου με το Σύλλογο “ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ” ήταν καθοριστικός όσο και η γνωριμία μου με τον καρκίνο. Ο Σύλλογος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου πλέον, γιατί με τη βοήθειά του στάθηκα στα πόδια μου και πολέμησα τις φοβίες μου. Όλος ο αγώνας που γίνεται καθημερινά από επαγγελματίες & εθελόντριες αντλούν δύναμη στη γυναίκα που νοσεί και δημιουργεί ιδιαίτερες σχέσεις. Ο αγώνας αποκτά νόημα και η προσφορά στο συνάνθρωπο μας γίνεται επιτακτική ανάγκη. Εφόδια ζωής για μια ποιοτική και καλύτερη ζωή.»

Εύη Μπακάλη, Έφορος

«Εμείς δε μπορούμε να σταματήσουμε την εξάπλωση του καρκίνου, ούτε να χειρουργήσουμε, ούτε να ορίσουμε τις θεραπείες του σώματος. Εμείς όμως μπορούμε και είμαστε δίπλα σε κάθε γυναίκα που νοσεί με καρκίνο μαστού, μπορούμε και εξαπλώνουμε την ενημέρωση και βοηθάμε στη θεραπεία της ψυχής. Εμείς είμαστε το μέλλον αυτών των γυναικών που αποτελούν το παρελθόν μας. Το σπίτι μας είναι πάντοτε φωτεινό και ανοιχτό να τις καλοδεχθεί.»

Ρίκα Γιουβανέλλη, Μέλος

«Το Αλμα Ζωής είναι η οικογένεια που με αποδέχτηκε όπως είμαι.»

Έβελιν Αποστόλου, Μέλος

«ΔΙΑΓΝΩΣΗ: ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΤΟ ΜΑΣΤO»

Ένα άκουσμα, μία στιγμή μόνο, γεμάτη φόβο, ανασφάλεια για το αύριο, για τη διαδικασία, για τη διαδρομή! Αγωνία για τους αγαπημένους, για τα παιδιά, για το μέλλον…

Συναισθήματα και σκέψεις όλα σκόρπια αναζητούν τρόπο έκφρασης και συνέχειας.

Το “ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ” Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ως ενορχηστρωτής, κατάφερε να βγάλει την αρμονία που κρύβεται μέσα σε όλα αυτά που με κατέκλυσαν!

Στήριγμά μου, οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Μέλη στην ίδια οικογένεια όλες, απλά μέλη και εκπαιδευμένες εθελόντριες. Δράσεις, εκδηλώσεις και ενημέρωση όλα μια δυνατή παρουσία, είναι η ταυτότητα του Συλλόγου που δίνει το στίγμα της ελπίδας, της συνέχειας, της ίδιας της ζωής.»

Αθηναίου Ανδρομάχη, Γραμματέας

“Η γνωριμία μου με το Σύλλογο “ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ” ήταν καθοριστικός όσο και η γνωριμία μου με τον καρκίνο. Ο Σύλλογος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου πλέον, γιατί με τη βοήθειά του στάθηκα στα πόδια μου και πολέμησα τις φοβίες μου. Όλος ο αγώνας που γίνεται καθημερινά από επαγγελματίες & εθελόντριες αντλούν δύναμη στη γυναίκα που νοσεί και δημιουργεί ιδιαίτερες σχέσεις. Ο αγώνας αποκτά νόημα και η προσφορά στο συνάνθρωπο μας γίνεται επιτακτική ανάγκη. Εφόδια ζωής για μια ποιοτική και καλύτερη ζωή.”

Εύη Μπακάλη: Έφορος

«Κάθε φορά που μια γυναίκα θεραπεύει τον εαυτό της θεραπεύει και όλες τις γυναικες πριν από εκεινη και όλες τις γυναίκες που θ ακολουθήσουν. Αυτό είναι το άλμα Ζωής για μένα.

Όλες μας έφερε ο πόνος εκεί και η κοινή εμπειρία μιας πολύ δύσκολης αρρώστιας. Όμως ο πόνος ήταν ένα κάλεσμα προσωπικης αφύπνισης για την κάθε μια από εμάς. Και μας βοήθησε να καταλάβουμε πως η ζωή όλων μας είναι λίγη και λήγει και πρέπει να την κάνουμε ν αξίζει για δέκα. Αφήνοντας πίσω μας ενα σημάδι που θα βελτιωσει την πορεία της ζωής πολλών άλλων.»

Σουρουτζίδου Ελένη: Ταμίας

«Εμείς δε μπορούμε να σταματήσουμε την εξάπλωση του καρκίνου, ούτε να χειρουργήσουμε, ούτε να ορίσουμε τις θεραπείες του σώματος. Εμείς όμως μπορούμε και είμαστε δίπλα σε κάθε γυναίκα που νοσεί με καρκίνο μαστού, μπορούμε και εξαπλώνουμε την ενημέρωση και βοηθάμε στη θεραπεία της ψυχής. Εμείς είμαστε το μέλλον αυτών των γυναικών που αποτελούν το παρελθόν μας. Το σπίτι μας είναι πάντοτε φωτεινό και ανοιχτό να τις καλοδεχτεί.»

Γιουβανέλλη Ρίκα: Μέλη

«Το Αλμα Ζωής είναι η οικογένεια που με αποδέχτηκε όπως είμαι.»

Αποστόλου Έβελιν: Μέλη

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Δέσποινα
Πάρτσια

Επιστημονικά Υπεύθυνη των Προγραμμάτων του Συλλόγου

Κοινωνική Λειτουργός – Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt

Κατερίνα
Λέντη

Ψυχολόγος –

Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt

Χριστίνα
Ποντικίδου

Γραμματειακή Υποστήριξη

Άννα
Παπαδοπούλου

Digital Marketing &

Communications Volunteer

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ

>