Γνωρίστε μας

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Θεσσαλονίκης διοικείται από 7μελές
Διοικητικό Συμβούλιο, διαθέτει εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό ενώ λειτουργεί με την υποστήριξη Επιστημονικής Επιτροπής.

Πριν 12 χρόνια μαζευτήκαμε στη Θεσσαλονίκη μια ομάδα 20 άγνωστων γυναικών μεταξύ τους, με κάτι όμως κοινό: το βίωμα του καρκίνου του μαστού. Η κοινή επιθυμία ήταν “καμία γυναίκα που νοσεί να μην είναι μόνη της στον αγώνα της”. Με έδρα τον Πανελλήνιο Σύλλογο Άλμα Ζωής, ιδρύσαμε το Σύλλογο στη Θεσσαλονίκη που σήμερα αριθμεί χιλιάδες μέλη. Εκπαιδευτήκαμε για το σκοπό μας, στηρίξαμε γυναίκες που νοσούν και τις οικογένειές τους, πραγματοποιήσαμε δράσεις με κοινό στόχο την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Με την εμπιστοσύνη και την αγάπη όσων βρέθηκαν κοντά μας, συνεχίζουμε δυναμικά. Στόχοι μας είναι η κάθε γυναίκα που θα νοσήσει να έχει τη δυνατότητα μιας ολοκληρωμένης ψυχοκοινωνικής στήριξης και ενημέρωσης σχετικά με την υγεία της, την αποκατάσταση της οικογενειακής και επαγγελματικής της ζωής, ενώ κάθε γυναίκα να είναι πλήρως ενημερωμένη για τον καρκίνο του μαστού και τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσης με στόχο την πρόληψη.

Κυριακούλα Δερεκενάρη, Πρόεδρος

Το “‘Αλμα Ζωής” Ν.Θεσσαλονίκης  με την πάνω από δέκα χρόνια συνεχή πορεία του στηρίζει  ολιστικά  τις γυναίκες που νοσούν από τον  καρκίνο μαστού , σε ό,τι είναι σημαντικό για την κάθε μια  . Το κοινό βίωμα ενώνει χωρίς  άλλες προϋποθέσεις  και η θετική εξέλιξη όσων προχώρησαν εμπνέει όσους σήμερα δυσκολεύονται. Ο Σύλλογος   παράλληλα  ενδυναμώνει με ουσιαστικές   γνώσεις τα μέλη του καθώς  και το γενικό πληθυσμό  ενώ συμβάλει καθοριστικά στη διάδοση και  εμπέδωση   της σημασίας της   πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού.  H γνώση είναι δύναμη για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Είναι τιμή μου  να συμπεριλαμβάνομαι στους ανθρώπους του και να μετέχω του Προεδρείου.

Πρωτοπαπαδάκη Μαρούσα, Αντιπρόεδρος

«ΔΙΑΓΝΩΣΗ: ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΤΟ ΜΑΣΤO»
Ένα άκουσμα, μία στιγμή μόνο, γεμάτη φόβο, ανασφάλεια για το αύριο, για τη διαδικασία, για τη διαδρομή! Αγωνία για τους αγαπημένους, για τα παιδιά, για το μέλλον…
Συναισθήματα και σκέψεις όλα σκόρπια αναζητούν τρόπο έκφρασης και συνέχειας.
Το “ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ” Ν. Θεσ/νίκης, ως ενορχηστρωτής, κατάφερε να βγάλει την αρμονία που κρύβεται μέσα σε όλα αυτά που με κατέκλυσαν!
Στήριγμά μου, οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Μέλη στην ίδια οικογένεια όλες, απλά μέλη και εκπαιδευμένες εθελόντριες. Δράσεις, εκδηλώσεις και ενημέρωση όλα μια δυνατή παρουσία, είναι η ταυτότητα του Συλλόγου που δίνει το στίγμα της ελπίδας, της συνέχειας, της ίδιας της ζωής.»

Ανδρομάχη Αθηναίου, Γεν. Γραμματέας

Αν και η γνωριμία μου με τον καρκίνο του μαστού ξεκίνησε το 2007, μόλις τα τελευταία χρόνια ένιωσα έτοιμη να μιλήσω και πιο ανοιχτά για το πως βίωσα αυτό το ταξίδι. Καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή αυτή έπαιξε η βοήθεια που έλαβα από τις εκπαιδευμένες εθελόντριες και τις επαγγελματίες του Άλματος Ζωής Θεσσαλονίκης. Το έργο του συλλόγου και η προσπάθεια που γίνεται για να στηρίξει τη γυναίκα με καρκίνο του μαστού αλλά και το οικογενειακό περιβάλλον της, αποτέλεσε για μένα έμπνευση έτσι ώστε να μπορέσω και εγώ με τη σειρά μου να βοηθήσω γυναίκες που βίωσαν την ίδια εμπειρία με εμένα.

Φουντούκη Αλεξάνδρα, Β’ Γενική Γραμματέας

«Εμείς δε μπορούμε να σταματήσουμε την εξάπλωση του καρκίνου, ούτε να χειρουργήσουμε, ούτε να ορίσουμε τις θεραπείες του σώματος. Εμείς όμως μπορούμε και είμαστε δίπλα σε κάθε γυναίκα που νοσεί με καρκίνο μαστού, μπορούμε και εξαπλώνουμε την ενημέρωση και βοηθάμε στη θεραπεία της ψυχής. Εμείς είμαστε το μέλλον αυτών των γυναικών που αποτελούν το παρελθόν μας. Το σπίτι μας είναι πάντοτε φωτεινό και ανοιχτό να τις καλοδεχθεί.»

Ρίκα Γιουβανέλλη, Ταμίας

«Όταν γνώρισα τον καρκίνο, το «Άλμα Ζωής» ήταν το στήριγμά μου. Τα μέλη,  οι εθελόντριες και οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας, δημιούργησαν ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης. Το άγχος και ο φόβος έδωσαν την θέση τους στην ηρεμία και την ασφάλεια. Το μοίρασμα κοινών εμπειριών αποδείχθηκε ανακουφιστικό και από μόνο του θεραπευτικό. Η έγκυρη επιστημονική ενημέρωση μέσω σεμιναρίων, οι ομάδες δημιουργικής απασχόλησης, η άσκηση και η συνεχιζόμενη ψυχολογική στήριξη, συνετέλεσαν στο να χτιστεί μια δυνατή σχέση μεταξύ μας.  Η συμπαράσταση και η αλληλοβοήθεια που προσφέρει το «Άλμα Ζωής»  αποτελεί πλέον μέρος της καθημερινότητάς μου.»

Βασιλειάδου Ιωάννα, Β’ Ταμίας

«Η γνωριμία μου με το Σύλλογο “ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ” ήταν καθοριστικός όσο και η γνωριμία μου με τον καρκίνο. Ο Σύλλογος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου πλέον, γιατί με τη βοήθειά του στάθηκα στα πόδια μου και πολέμησα τις φοβίες μου. Όλος ο αγώνας που γίνεται καθημερινά από επαγγελματίες & εθελόντριες αντλούν δύναμη στη γυναίκα που νοσεί και δημιουργεί ιδιαίτερες σχέσεις. Ο αγώνας αποκτά νόημα και η προσφορά στο συνάνθρωπο μας γίνεται επιτακτική ανάγκη. Εφόδια ζωής για μια ποιοτική και καλύτερη ζωή.»

Εύη Μπακάλη, Έφορος Χώρου

«ΔΙΑΓΝΩΣΗ: ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΤΟ ΜΑΣΤO»

Ένα άκουσμα, μία στιγμή μόνο, γεμάτη φόβο, ανασφάλεια για το αύριο, για τη διαδικασία, για τη διαδρομή! Αγωνία για τους αγαπημένους, για τα παιδιά, για το μέλλον…

Συναισθήματα και σκέψεις όλα σκόρπια αναζητούν τρόπο έκφρασης και συνέχειας.

Το “ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ” Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ως ενορχηστρωτής, κατάφερε να βγάλει την αρμονία που κρύβεται μέσα σε όλα αυτά που με κατέκλυσαν!

Στήριγμά μου, οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Μέλη στην ίδια οικογένεια όλες, απλά μέλη και εκπαιδευμένες εθελόντριες. Δράσεις, εκδηλώσεις και ενημέρωση όλα μια δυνατή παρουσία, είναι η ταυτότητα του Συλλόγου που δίνει το στίγμα της ελπίδας, της συνέχειας, της ίδιας της ζωής.»

Αθηναίου Ανδρομάχη, Γραμματέας

“Η γνωριμία μου με το Σύλλογο “ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ” ήταν καθοριστικός όσο και η γνωριμία μου με τον καρκίνο. Ο Σύλλογος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου πλέον, γιατί με τη βοήθειά του στάθηκα στα πόδια μου και πολέμησα τις φοβίες μου. Όλος ο αγώνας που γίνεται καθημερινά από επαγγελματίες & εθελόντριες αντλούν δύναμη στη γυναίκα που νοσεί και δημιουργεί ιδιαίτερες σχέσεις. Ο αγώνας αποκτά νόημα και η προσφορά στο συνάνθρωπο μας γίνεται επιτακτική ανάγκη. Εφόδια ζωής για μια ποιοτική και καλύτερη ζωή.”

Εύη Μπακάλη: Έφορος

«Εμείς δε μπορούμε να σταματήσουμε την εξάπλωση του καρκίνου, ούτε να χειρουργήσουμε, ούτε να ορίσουμε τις θεραπείες του σώματος. Εμείς όμως μπορούμε και είμαστε δίπλα σε κάθε γυναίκα που νοσεί με καρκίνο μαστού, μπορούμε και εξαπλώνουμε την ενημέρωση και βοηθάμε στη θεραπεία της ψυχής. Εμείς είμαστε το μέλλον αυτών των γυναικών που αποτελούν το παρελθόν μας. Το σπίτι μας είναι πάντοτε φωτεινό και ανοιχτό να τις καλοδεχτεί.»

Γιουβανέλλη Ρίκα: Ταμίας

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Δέσποινα
Πάρτσια

Επιστημονικά Υπεύθυνη των Προγραμμάτων του Συλλόγου

Κοινωνική Λειτουργός – Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt

Κατερίνα
Λέντη

Ψυχολόγος –

Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt

Άννη Τσεβδομαριά

Administrative Assistant

Άννα
Παπαδοπούλου

Digital Marketing &

Communications Volunteer

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ

>