Φορτώνει...

Προφίλ Συλλόγου

Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού, "Άλμα Ζωής" Νομού Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 2008 (Α.Μ. 8584/22-12-2008) από γυναίκες με εμπειρία καρκίνου του μαστού.Ο Σύλλογος, έγινε με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου "Άλμα Ζωής", ο οποίος είδε την ανάγκη ίδρυσης Συλλόγου στην Θεσσαλονίκη.

Ο Σύλλογος διαθέτει εκπαιδευμένες εθελόντριες  και διαδραματίζει ενεργό ρόλο στα θέματα που αφορούν στον καρκίνο μαστού στην Θεσσαλονίκη.
Είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο που όλα του τα μέλη, οι εθελόντριες και το Διοικητικό του Συμβούλιο είναι γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού.
Διοικείται από 7μελές συμβούλιο που εκλέγεται από τα μέλη του και διαθέτει Κοινωνική Υπηρεσία.

Ο Σύλλογος "Άλμα Ζωής" είναι συνεχιστής των Προγραμμάτων του Πανελλήνιου Συλλόγου "Άλμα Ζωής".Το επιστημονικό του έργο σχεδιάζεται από τους ειδικούς επαγγελματίες ψυχικής υγείας του Συλλόγου, εγκρίνεται από Επιστημονική Επιτροπή αποτελούμενη από 15 έγκριτους επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων και εποπτεύεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο «Άλμα Ζωής».

Ο Σύλλογος εφαρμόζει το Διεθνές Πρόγραμμα στήριξης γυναικών με καρκίνο μαστού Reach to Recovery, προσαρμοσμένο στα ελληνικά δεδομένα από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»

Στο Σύλλογο μπορεί να απευθυνθεί δωρεάν, κάθε γυναίκα με καρκίνο μαστού ή μέλος της οικογένειάς της για να ζητήσει την υποστήριξη από το επιστημονικό προσωπικό, για να μιλήσει με μια εθελόντρια και να πάρει πληροφορίες μέσα σε κλίμα εμπιστοσύνης, ζεστασιάς και αξιοπρέπειας.

Ο Σύλλογος δεν διαθέτει προϊόντα προς πώληση. Στηρίζεται οικονομικά σε χορηγίες, σε δωρεές φίλων, στα έσοδα εκδηλώσεων και στις συνδρομές των μελών του, τακτικών και αρωγών.

Ο Σύλλογος Άλμα Ζωής Ν.Θεσσαλονίκης διαθέτει Τράπεζα Αίματος για τα μέλη του, η οποία δημιουργήθηκε το 2016.

Μοιράσου το: