Φορτώνει...

Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης

Το πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής στήριξης υλοποιείται από έμπειρους επαγγελματίες ψυχικής υγείας (κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο) που απασχολεί ο Σύλλογος και μαζί με το εθελοντικό πρόγραμμα αποτελεί τον βασικότερο άξονα των προγραμμάτων του Συλλόγου.

Κύριος στόχος είναι η εξατομικευμένη παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής στήριξης.

Πιο συγκεκριμένα οι στόχοι του Προγράμματος Ψυχοκοινωνικής Στήριξης είναι: :

  • άμεση αντιμετώπιση της κρίσης που επιφέρει η διάγνωση καρκίνου μαστού,
  • διαχείριση δυσάρεστων συναισθημάτων (άγχος, φόβος μετάστασης, φόβος θανάτου, κατάθλιψη),
  • αποδοχή της νέας εικόνας σώματος,
  • προσαρμογή στις νέες συνθήκες ζωής,
  • εκπαίδευση σε δεξιότητες για την επίτευξη καλύτερης ποιότητας ζωής.

 

Ατομική Συμβουλευτική

Τα μέλη του Συλλόγου έχουν τη δυνατότητα ατομικού ραντεβού, προκειμένου να επεξεργαστούν τα καίρια θέματα που τις απασχολούν και να αναπτύξουν τρόπους  αντιμετώπισης. Η ατομική συμβουλευτική, απευθύνεται και στα μέλη των οικογενειών τους.

Συμβουλευτική Ζεύγους

Η διάγνωση του καρκίνου του μαστού δεν αφορά μόνο στις γυναίκες που το βιώνουν αλλά και στον περίγυρο της. Είναι μια οικογενειακή υπόθεση. Οι ισορροπίες, οι ρόλοι και η δυναμική των σχέσεων προσωρινά διαταράσσονται. Η ασθένεια πολλές φορές επιφέρει πολλαπλά προβλήματα σε επίπεδο σχέσεων, ισορροπιών και ρολών. Η συμβουλευτική ζεύγους στοχεύει στην διαχείριση και αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, στην καλυτέρευση της επικοινωνίας, στην αναγνώριση των αναγκών του κάθε συντρόφου κλπ.

Ομαδικά Προγράμματα Ψυχολογικής Υποστήριξης  2018-19

Σε κάθε ομάδα στόχος είναι η άμεση ψυχολογική υποστήριξη, η ενδυνάμωση της γυναίκας που νοσεί και η δυνατότητα να έχει χώρο και χρόνο για έκφραση και μοίρασμα.
Σε πλαίσιο ασφάλειας και εμπιστοσύνης, δίνεται η δυνατότητα για βαθιά και ουσιαστική επαφή, καθώς τα μέλη που συμμετέχουν ανήκουν σε παρόμοια φάση και είναι σε θέση να ανταλλάξουν κοινές εμπειρίες, συναισθήματα και προβληματισμούς. Κάθε ομάδα έχει το δικό της χαρακτήρα και τη δική της δυναμική που διαμορφώνεται από τις γυναίκες που την απαρτίζουν.
Για κάθε ομάδα είναι απολύτως απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στην ψυχολόγο του Συλλόγου και μια ατομική συνάντηση πριν την έναρξη.
Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στα γραφεία μας, Δευτέρα - Παρασκευή, στο τηλ. 2310285181, τις ώρες λειτουργίας 9.00 - 5.00 μ.μ.

Μοιράσου το: