Φορτώνει...

"Παρ' όλα αυτά" Θεατρική παράσταση, στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης

“Παρ' όλα αυτά”

Εννιά μαρτυρίες γυναικών για τον καρκίνο

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος προσκαλεί την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στη Θεσσαλονίκη, να παρουσιάσει την πρωτοποριακή θεατρική παράσταση «Παρ’ όλα αυτά. Εννιά μαρτυρίες γυναικών για τον καρκίνο»  σε σκηνοθεσία. Γεωργίας Μαυραγάνη, αγκαλιάστηκε  με ιδιαίτερη θέρμη από το Αθηναϊκό κοινό, το οποίο γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα του «Από Μηχανής» Θεάτρου, σε όλες τις παραστάσεις του. 

Η  εξαιρετική  συμμετοχή του κόσμου, οι ένθερμες κριτικές, καθώς και οι  προτάσεις που διατυπώνονται καθημερινά από κάθε γωνιά της Ελλάδας για την παρουσίαση της παράστασης και εκτός Αθηνών, οδήγησε στην εκλογή της Θεσσαλονίκης, ως πρώτη βάση εξόρμησης και στη φιλοξενία από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.   

Εννέα γυναίκες που έζησαν την ασθένεια ανεβαίνουν   στη σκηνή και μοιράζονται  με τον κόσμο  την εμπειρία τους αλλά και τη διαδρομή της ζωής τους όπως αυτή μεταλλάχτηκε μέσα από την περιπέτεια της υγείας τους. Στόχος της παράστασης είναι να μιλήσει ανοιχτά για την ασθένεια και τον πόνο της, αλλά και να δώσει την ευκαιρία στις συμμετέχουσες και στο κοινό μέσω της τέχνης, να μετατρέψουν την δύσκολη αυτή εμπειρία σε δημιουργία και ομορφιά. Σαν οδοιπόροι στη δύσκολη διαδρομή τους μέσα από την ασθένεια, οι γυναίκες πλέκοντας και δημιουργώντας μία συνεκτική ιστορία ανθρωπιάς, συναισθηματισμού, χαράς και λύπης, οδηγούν στην πρωταρχική επίδραση του θεάτρου: την λυτρωτική μέθεξη του κοινού με τα δρώμενα επί σκηνής. Μία παράσταση, όχι μόνο για όσες και όσους έχουν παρόμοιες ιστορίες, αλλά και για όλους τους ανθρώπους.

Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων του Κέντρου για την Υποστήριξη, την Εκπαίδευση και την Έρευνα στην Ψυχοκοινωνική Ογκολογία (ΚΕ.Υ.Ε.Ε.Ψ.Ο.) της Ε.Α.Ε. για την υποστήριξη των ασθενών που επιβίωσαν της ασθένειας του καρκίνου, υπό την επιστημονική ευθύνη του Ιωάννη Ντίνου, Κλινικού Ψυχολόγου.

Συμμετέχουν : Καλλιόπη Γανιάρη,  Ελένη Γιαννακούρου, Θάλεια Νταλούκα, Γιώτα Παπαδάκη, Μάρα Παυλοπούλου, Μαίρη Τσουκαλά, Στέλλα Χατζημιχαήλ,  Φωτεινή Χάψα Τζένη Δούπη. Ηθοποιός – Βοηθός : Ναζίκ Αϊδινιάν

Σκηνοθετική επιμέλεια: Γεωργία Μαυραγάνη Βοηθοί σκηνοθέτη: Ναζίκ Αϊδινιάν, Δανάη Σπηλιώτη, Νίκη Δουλγεράκη

Σκηνογραφική επιμέλεια : Άρτεμις Φλέσσα, Φωτισμοί: Εβίνα Βασιλακοπούλου -Τάσος Παλαιορούτας

Φωτογραφίες-Βίντεο: Χριστίνα Ζαχοπούλου, Χάρης Ακριβιάδης, Ηχητική Επιμέλεια: Χάρης Νείλας

Η δράση είναι καθ’ολοκληρία παραγωγή της Ε.Α.Ε.  

Με την ευγενική υποστήριξη του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος

 

Για μια μόνο Παράσταση

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 (Πλατεία Λευκού Πύργου)

   Ώρα : 21:00 

Η είσοδος είναι ελεύθερη

 

Για όλους εκείνους που θα ήθελαν να συμμετέχουν πιο ενεργά στις πρωτοβουλίες της Ε.Α.Ε., θα υπάρχει η δυνατότητα την ημέρα της παράστασης, να εγγραφούν μέλη,  ή να προσφέρουν μια μικρή οικονομική ενίσχυση  

 

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ  210-38.26.600, 210- 64.56.713  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  9πμ-5μμ

Μοιράσου το: