Φορτώνει...

Συμμετοχες Συλλογου

2016European Parliament Workshop «Better Policy for Metastatic Cancer: Make it Happen»

Η Τίνα Στυλιανίδου συμμετείχε στο European Parliament Workshop «Better Policy for Metastatic Cancer: Make it Happen», που πραγματοποιήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2016 στις Βρυξέλλες.

 Η Τίνα Στυλιανίδου, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου μας και εκπρόσωπος της European Cancer Patient Coallition, μοιράστηκε την προσωπική της εμπειρία ζώντας με τον προχωρημένο καρκίνο μαστού. Εργαζόταν σε πολυεθνική εταιρεία, όταν για πρώτη φορά διαγνώσθηκε με καρκίνο του μαστού το 2006. Μετά την επιστροφή της στην εργασία, λόγω αναδιάρθρωσης της εταιρείας, έχασε τη δουλειά της. Αντιμετωπίζοντας την πρόκληση να βρει δουλειά μετά τον καρκίνο στα μέσα της δεκαετίας του '40 στην Ελλάδα, η Τίνα ξεκίνησε μια νέα καριέρα ως καθηγήτρια Αγγλικών. Παράλληλα, συνάντησε εκτεταμένα γραφειοκρατικά εμπόδια για την απόκτηση σύνταξης αναπηρίας. Το 2015, η Tina διαγνώστηκε με προχωρημένο καρκίνο μαστού. Η κατάστασή της της επέτρεψε να επιστρέψει στη δουλειά και να ξαναρχίσει τη ζωή απ’ το σημείο που είχε σταματήσει: "Μόνο τώρα είχα ένα μόνιμο απρόσκλητο σύντροφο: προχωρημένο καρκίνο του μαστού". Κατά τη διάρκεια της αρχικής διάγνωσής της αισθάνθηκε ότι περιβάλλεται από φίλους και ανθρώπους που της εύχονταν περαστικά, αλλά μετά από τη νέα διάγνωση, πολλοί άνθρωποι δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν: «Η κοινωνία βλέπει ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο είτε στα πρόθυρα θανάτου είτε της θεραπείας, ενώ οι ασθενείς αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους ως  χρόνιους ασθενείς».

 

“Society views metastatic cancer patients either as on the verge of dying or cured, while patients consider themselves as chronic disease patients. Metastatic cancer care triggers outstanding and unparalleled costs, which patients simply cannot afford.”

Christine Stylianidis Conn, ECPC

Αναλυτικά το υλικό του workshop, εδώ και εδώ.

2015  -  HERE  & NOW VOICES OF STRENGTH

Συμμετοχή του Συλλόγου με 3 μέλη του που έστειλαν τα δικά τους μηνύματα σε project ειδικής έκθεσης φωτογραφίας – οι μοναδικές μας Όλγα Ρουμελιώτου, Λιλιάνα Τορσιέλο, Αικατερίνη Τσαούσογλου. Η έκθεση παρουσιάστηκε στο International Consensus Conference  στην Πορτογαλία με συμμετοχή γυναικών με προχωρημένο καρκίνο μαστού από Ελλάδα, Κύπρο και Πορτογαλία και διοργάνωση της εταιρείας Novartis.

Όλγα Ρουμελιώτου

Λιλιάνα Τορσιέλο

Αικατερίνη Τσαούσογλου

More info:

http://wearehereandnow.com/campaign-in-action/

2013  -  I AM NOT THE CANCER

Συμμετοχή του Συλλόγου με τη μοναδική Ελληνίδα που πήρε μέρος στο πανευρωπαϊκό  project της εταιρείας Novartis "I am not the Cancer" – την αγαπημένη μας Μαρία Γερομόσχου. Ένα project που υλοποιήθηκε μέσω πρωτοποριακής οπτικοακουστικής εγκατάστασης, των διακεκριμένων καλλιτεχνών John Wynne και Tim Wainwright, η οποία αποκαλύπτει πραγματικές εμπειρίες από τη ζωή των γυναικών με προχωρημένο καρκίνο του μαστού και τις ανείπωτες ιστορίες τους.

 

Στιγμιότυπα από την παρουσίαση του Project:

 

Μαρία Γερομόσχου

Πάνελ παρουσίασης, Αθήνα Νοέμβριος 2013

More info:

http://www.crisap.org/research/projects/i-am-not-the-cancer/

Μοιράσου το: