Φορτώνει...

Ενημερωτικα Προγραμματα για τον Προχωρημενο Καρκινο του Μαστου

2015  -  Διοργάνωση Ημερίδας για τον Προχωρημένο Καρκίνο Μαστού από το Άλμα Ζωής Ν.Θεσσαλονίκης

«ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ. Καθρεφτίζοντας τις οπτικές του προχωρημένου καρκίνου του μαστού»

Ένας από τους βασικότερους στόχους του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσ/νικης  είναι η ψυχοκοινωνική στήριξη των γυναικών που βιώνουν τον καρκίνο του μαστού, η οποία απευθύνεται και στις γυναίκες με προχωρημένο καρκίνο μαστού. Για να φωτίσουμε το πεδίο αυτό, διοργανώσαμε αυτή την ημερίδα που απευθύνθηκε προς όλους ανοιχτά, με είσοδο δωρεάν, στις 14 Μαρτίου 2015 στην Κεντρική Βιβλιοθήκη της πόλης. Το περιεχόμενή της περιέλαβε τις ψυχολογικές οπτικές του προχωρημένου καρκίνου του μαστού, μέσα από τους «καθρέφτες» που τις αντικατοπτρίζουν: ενός γιατρού, μιας ασθενούς και ψυχολόγων που στηρίζουν ανθρώπους που βιώνουν το θέμα από μέσα. Αφορμή για αυτή τη διοργάνωση η καμπάνια «Here and Now» που πραγματοποίησε η φαρμακευτική εταιρεία Novartis, η οποία στοχεύει στη βελτίωση της κατανόησης των ανικανοποίητων κοινωνικών και ψυχολογικών αναγκών των γυναικών με προχωρημένο καρκίνο του μαστού, ώστε να συμβάλει εν τέλει στη βελτίωση της υποστήριξης και περίθαλψης τους στην Ευρώπη.

2013 – Διοργάνωση Ημερίδας από το Άλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης στο Α.Ν.Θ. Θεαγένειο, με θέμα: "Εξελίξεις και προοπτικές στην αντιμετώπιση του μεταστατικού καρκίνου του μαστού"

Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με το Α.Ν.Θ. Θεαγένειο Ημερίδα με θέμα "Εξελίξεις και προοπτικές στην αντιμετώπιση του μεταστατικού καρκίνου του μαστού", με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου. Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ε.Ντελιοπούλου επικεντρώνοντας την προσοχή αφενός στον πολύπλευρο αγώνα των  ασθενών και αφετέρου στο γεγονός ότι στις μέρες μας ο μεταστατικός καρκίνος αντιμετωπίζεται ως χρόνια νόσος και όχι ως τελική φάση της νόσου.  Χαιρετισμό απηύθυνε η διοικήτρια του Α.Ν.Θ. Θεαγενείου κ. Ε.Κουρτέλη – Ξουρή και η ημερίδα ξεκίνησε με εισήγηση του κ. Γ.Συμπιλίδη, Διευθυντή του τμήματος μαστού Θεαγενείου. Το προεδρείο με τους ογκολόγους παθολόγους, κ. Χ.Φωτίου,  κ. Χ.Ανδρεάδη και κ. Π.Μακραντωνάκη παρουσίασε και σχολίασε τις εισηγήσεις των ομιλητών,  ογκολόγων – παθολόγων , κας Ε.Λάλλα, κου Α.Μπούτη, κου Σ.Δημούδη και της ψυχολόγου του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» Θεσ/νίκης κας Ε.Καλουτά.

Τα θέματα που παρουσιάστηκαν αφορούσαν στη χρονιότητα και τις επιλογές της μεταστατική νόσου, στις νεότερες εξελίξεις στη φαρμακευτική αντιμετώπιση του μεταστατικού καρκίνου του μαστού, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση ενός περιστατικού και επίσης οι ψυχολογικές επιπτώσεις και αντιμετώπιση της μεταστατικής νόσου. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με το μοίρασμα προσωπικών βιωμάτων και μαρτυριών από τις ασθενείς – μέλη του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης, κ. Σ. Αναστασιάδου, κ. Μ. Γερομόσχου και κ. Κ. Τσιάνου, μεταφέροντας αισιόδοξα ελπιδοφόρα μηνύματα.

Με την παρουσία τους τίμησαν την ημερίδα ο κ. Θ. Βεντούρης, Διοικητής της 4ης ΥΠΕ, καθώς και δύο εκπρόσωποι της εταιρείας Novartis, κ. Κ. Κόντζαλη και κ. Α. Κουρούπη. Επίσης, ασθενείς και μέλη των οικογενειών τους, γιατροί, νοσηλευτές και επαγγελματίες υγείας που παρευρέθηκαν στο ακροατήριο.

Υποστηρικτής Ημερίδας: NOVARTIS

Μοιράσου το: